Af Ritzau - 02/07-17 19:10; Opdateret: 02/07-17 22:37

Politiet konfiskerer skyde- og stikvåben fra Aarhus' banderPolitiet konfiskerer skyde- og stikvåben fra Aarhus' bander

13 skydevåben er blevet beslaglagt af Østjyllands Politi siden 26. maj. Også 48 stikvåben er konfiskeret.

storybild

Østjyllands Politi har beslaglagt adskillige våben, siden en bandekonflikt eskalerede i maj. (Billede: Scanpix/Kim Haugaard/arkiv)

Siden der i sidste weekend blev oprettet visitationszoner i Aarhus Vest, har politiet foretaget 90 visitationer.

Ved flere har der også været gevinst i form af fund af våben. Det oplyser René Raffo, der er vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi.

Politiet oplyser, at betjente siden bandekonfliktens begyndelse omkring 26. maj har konfiskeret 13 skydevåben, 48 stikvåben og 21 slagvåben. Desuden er der blevet konfiskeret en økse, en kødkrog og 11 pebersprays.

Politiet kan dog ikke oplyse, hvor mange af våbnene, der er konfiskeret i forbindelse med den nye visitationszone, der er oprettet i forbindelse med en eskalerende bandekonflikt med utallige skudepisoder.

- Det er ikke alle visitationer, som vi finder noget ved, men ved visitationer siden 26. maj har vi fundet en del skyde-, stik- og slagvåben. De er fundet både ved visitationer og ransagninger.

- Det siger noget om alvoren i konflikten, når man bringer skyde- og stikvåben ind i en konflikt. Det er også derfor, at vi gør alt for at bringe det til ophør, siger vicepolitiinspektør René Raffo.

De såkaldte visitationszoner blev oprettet i Aarhus V i sidste weekend i juni.

I en stor zone, der strækker sig over store dele af det vestlige Aarhus og ind i bydelene Åbyhøj og Hasle, må politiet således foretage visitationer og ransagninger af køretøjer.

I en visitationszone har politiet rettigheder over borgere, det ellers ikke normalt har. Politiet må eksempelvis visitere borgere uden at skulle have en konkret mistanke.

Indtil videre er der ikke planer om at ændre på zonerne.

- Vi evaluerer visitationszonen løbende. Fortsat løber de frem til den 24. juli. Der må vi vurdere, om den eventuelt skal fortsætte, siger René Raffo.

Konflikten i Aarhus har raset siden maj, hvor den ellers tidligere københavnske bande Loyal to Familia er rykket ind i den vestlige del af byen.

Natten til lørdag anholdt Østjyllands Politi en række bandemedlemmer på Langkærvej i Tilst i det vestlige Aarhus.

- I forbindelse med vores indsats i det vestlige Aarhus har vi anholdt 22 medlemmer af Loyal to Familia (LTF), sagde vagtchef Per Bennekov tidligt lørdag morgen til Ritzau.

De anholdte er i alderen fra 19 til 31 år og blev alle løsladt uden sigtelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Legenden Iniesta takkede af i smal...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx