Af Ritzau - 06/05-17 11:05; Opdateret: 06/05-17 11:44

Venstre har forståelse for DBU-ønske om sportsministerVenstre har forståelse for DBU-ønske om sportsminister

Statsministeren må vurdere, om Danmarks har brug for en sportsminister, siger Venstres politiske ordfører.

storybild

Det er Mette Bock (LA), der som kulturminister har ansvaret for sporten i Danmark. (Billede: Scanpix/Bo Amstrup)

Dansk Boldspil-Union (DBU) opfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at opprioritere sportsområdet ved at udnævne landets første sportsminister.

Det er ikke en kritik af Kulturministeriet og kulturminister Mette Bock (LA), som har sportsområdet under sig, skriver DBU's formandskab i et indlæg på dbu.dk. Det er blot et udtryk for at opprioritere sportsområdet yderligere.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, har forståelse for DBU's ønske.

- Alle forslag, der kan trække Michael Laudrup hjem til Danmark, er jeg i udgangspunktet utrolig positiv over for.

- Når det er sagt, vil jeg trygt overlade det til statsministeren at sammensætte, hvem der skal være på ministerholdet, og hvordan det skal se ud, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Jeg vil blive skuffet, hvis ikke DBU så det på den her måde. DBU skal være engageret på sit område, og det er DBU også.

- Når man ønsker en minister til sit eget område, er det fordi, man brænder for det, og fordi man ønsker, at andre også skal gøre det. Jeg har fuld forståelse for det, siger han.

Det er Jesper Møller og Bent Clausen, henholdsvis formand og næstformand i DBU, som har skrevet indlægget sammen under overskriften "Danskerne fortjener en sportsminister".

Her skriver duoen blandt andet:

- Vores forslag er ikke udtryk for manglende tillid til ministeren - men et ønske om at opprioritere og bruge det værdifulde råstof, der ligger i det danske idræts- og foreningsliv.

DBU-toppen nævner også, at regeringen ved at udnævne en ældreminister har vist "evne til at se, hvordan et område kan skabe større resultater, hvis ansvaret samles ét sted".

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, der er tidligere kulturminister for De Radikale i 2011 og 2012, mener ikke, at en sportsminister er nødvendig.

- Kulturministeriet rummer både sport, kultur og medier. I dagligdagen oplevede jeg ikke, at sporten blev nedprioriteret.

- Sporten har sit eget kontor, så jeg kan ikke se nødvendigheden i at have en sportsminister, siger Elbæk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35.000 kunder dropper stort teleselskab
bt.dk
Politiet efter drama og stor aktion...
bt.dk
Han voksede op i Albertslund: Nu...
bt.dk
Tidligere DR-vært opdagede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx