Af - 06/10-16 22:54

DSB overvejer vand i tog efter nedbrudDSB overvejer vand i tog efter nedbrud

Et tognedbrud på årets varmeste dag har fået DSB til at overveje at have vand med ombord.

Bildstrecke im Grossformat »

Der var så varmt, at to personer fik et ildebefindende og andre flygtede ud på skinnerne.

Det var blandt konsekvenserne, da et dobbeltdækkertog i august brød sammen ved Hvidovre Station på årets varmeste dag. Temperaturen i København toppede på 31,2 grader ifølge DMI, og aircondition i toget slog fra på grund af en røgalarm. Personerne på skinnerne fik al togtrafik til og fra hovedstaden til at bryde sammen i timevis, og hele 276 tog blev aflyst eller forsinket af nedbruddet.

For at det ikke skal gentage sig, overvejer DSB nu at have vand med ombord. Det fortæller DSB’s informationschef, Tony Bispeskov.

IT-problemer gav DSB billet-bøvl
IT-problemer gav DSB billet-bøvl

- Vi vil gerne undersøge muligheden for at have vand med på togene. Men det er ikke bare at smide vand ind i togene, og så er den opgave løst. Det skal kunne opbevares,der skal være plads til det, og der er forskel på vores tog. Vi har nødkit på nogle tog med vand og chokolade, men lige præcis i dobbeltdækkertoget er der ikke umiddelbart plads. Det er noget, vi nu kigger på, siger han.

28-årige Natascha Nielsen var med det nødstedte tog, og hun fortæller, at tørsten hurtigt meldte sig og var med til at skabe stress hos passagererne.

- Man kan jo ikke drikke vandet på deres toiletter, så hvis vi bare kunne have fået uddelt noget vand, ville det have betydet meget. Når man får noget koldt vand, bliver man også kølet ned indvendigt. Det ville have dæmpet de største stresssymptomer, fordi vi ikke vidste, hvornår vi ville få noget at drikke igen, siger hun.

DSB til kunder: Disse 10 ting må i aldrig gøre
DSB til kunder: Disse 10 ting må i aldrig gøre

Domino-effekterne forårsaget at det forliste tog betød, at rettidigheden mellem København H og Roskilde på dagen ramte 38,5 procent.

DSB-ansat får skærpet straf for løgn om overfald
DSB-ansat får skærpet straf for løgn om overfald


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx