28/09-13 18:26

Radikale: Vi vil stadig samarbejde med BarfoedRadikale: Vi vil stadig samarbejde med Barfoed

Grænsebomme og kulturkanoner skal ikke skille de konservative og de radikale ad, mener radikal gruppeformand.

De Konservative og Det Radikale Venstre har deres uenigheder - det er de radikales gruppeformand Sophie Carsten Nielsen helt med på.

Men at samarbejde, det håber hun alligevel, de to partier kan blive ved med.

På Det Konservative Folkepartis landsråd lørdag, sagde partiets formand, Lars Barfoed, at Det Radikale Venstre er de konservatives modsætning på både det værdipolitiske og forsvarspolitiske område.

Han hentydede til, at kulturkanonen ikke er blevet prioriteret, efter at Uffe Elbæk, som ind til for nylig var radikal, blev kulturminister efter den konservative Per Stig Møller.

Kritikken af de radikale kommer blot to år efter, at de to partier dannede en alliance for at samle rød og blå blok forud for folketingsvalget i 2011.

De radikales gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, mener, at der stadigvæk er områder indenfor det kulturpolitiske, som de to partier kan samarbejde om.

- Per Stig Møller brugte sine kræfter på at lave en række lange kanoner, og det er ikke sådan, at vi synes, vi bruger kræfterne bedst. Men det betyder bare ikke, at der ikke er mange ting, vi er enige om, siger hun.

Det er ting som eksempelvis grænsebommen, som de konservative ønskede, men de radikale ikke ville have genindført, og homovielser, som de to partier også havde forskellige holdninger til, som Sofie Carsten Nielsen mener skiller de to partier.

Men hun mener ikke, det skal sætte en stopper for alt det gods, De Radikale stadigvæk kan enes med De Konservative om.

- Det ville da være ærgerligt, hvis vi skulle kaste det over bord, fordi Lars Barfoed havde brug for at markere sig på et landsmøde, siger Sofie Carsten Nielsen.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
Bokseverdenen i sorg: Manden bag...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx