Af - 13/10-14 13:11

Messerschmidt kræver at regeringen redder DankortetMesserschmidt kræver at regeringen redder Dankortet

EU skal ikke have lov til at udrydde Dankortet, mener dansk EU-politiker.

storybild

DF's frontfigur i Europaparlamentet vil have den danske regering til at kæmpe for Dankortet. (Billede: Polfoto)

Den danske regering bør kaste alle kræfter ind for at redde Dankortet. Det mener Dansk Folkepartis frontfigur i Europaparlamentet, Morten Messerschmidt, efter det er kommet frem, at kommende, fælles EU-regler for betalingskort kan koste Dankortet livet.

- Det danske Dankort har fungeret upåklageligt i de mange år, det har eksisteret. Og derfor er der overhovedet ingen grund til, at EU begynder at regulere her, siger Morten Messerschmidt til TV 2.

Dankortet kan være tæt på at uddø
Dankortet kan være tæt på at uddø

Han kritiserer, at de danske politikere i Folketingets Europaudvalg ikke gjorde indsigelser mod de nye regler, mens de havde muligheden for det. Derfor vil han nu have den danske regering til at gå sammen med lande som Tyskland og Frankrig om at kæmpe mod reglerne i ministerådet.

De to lande har nemlig også nationale betalingskort som Dankortet, der risikerer at blive kendt ulovlige, hvis EU vedtager de nye regler.

Store forandringer: Dankort dropper pinkoden
Store forandringer: Dankort dropper pinkoden

- Nu er der kun den politiske magtkamp tilbage. Og den håber jeg, at man vil kaste sig ind i med større styrke, siger Morten Messerschmidt.

De nye regler skal gøre det billigere for forbrugerne at bruge kreditkort som Visa eller Mastercard. Men det er at gå den helt gale retning, når lande som Danmark har et betalingskort som Dankortet, mener DF-politikeren.

E-Boks er ramt af nedbrud
E-Boks er ramt af nedbrud

- Hvis man skal gøre noget, er det da den danske ordning, der skal rulles ud i Europa, og ikke betalingsordningen, der skal rulles ind i Danmark, siger Morten Messerschmidt.

Betal for et lift med en selfie
Betal for et lift med en selfie

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx