13/09-13 10:00; Opdateret: 13/09-13 10:11

Medlemmerne flygter fra Vestager og Co.Medlemmerne flygter fra Vestager og Co.

Hvert sjette medlem af Det Radikale Venstre har forladt partiet på halvandet år, viser nye medlemstal.

storybild

Medlemmerne flygter fra De Radikale, viser nye tal. Her er tre af hovedpersonerne fra partiets sommergruppemøde. (Billede: Polfoto)

Forud for partiets landsmøde i denne weekend må De Radikale notere sig en stor tilbagegang i medlemstallet. Det skriver netavisen Altinget.dk .

1600 medlemmer har forladt regeringspartiet på kun halvandet år, viser opdaterede medlemstal. Det svarer til, at hvert sjette medlem har forladt partiet.

Lektor ved Københavns Universitet, Karina Kosiara-Pedersen, som forsker i partierne og deres medlemmer, vurderer, at forårets skolekonflikt og den nye offentlighedslov bærer en del af skylden for medlemsflugten.

- Der er ingen tvivl om, at der er nogle partimedlemmer, som mener, at partiet har ofret noget af sit hjerteblod som eksempelvis folkeskolen og offentlighedsloven.

- Det er helt naturligt, at en konflikt med skolelærerne koster medlemmer for De Radikale, som står stærkt blandt lærerne, siger Karina Kosiara-Pedersen til Altinget.dk

I skolekonflikten støttede regeringen kommunerne i deres kamp mod lærernes arbejdstidsaftale. Og i foråret var det også stærkt upopulært i det radikale bagland, da regeringen fik vedtaget en ny offentlighedslov.

Radikale Venstre har oplevet nogle store rutsjeture i løbet af nullerne både med hensyn til vælgertilslutningen og antallet af medlemmer. I forbindelse med valget i 2011 fik partiet mange nye medlemmer, og nu er partiet tilbage på niveauet fra årene op til valget i 2011.

De Radikales landsformand, Klaus Frandsen, ser på den baggrund ingen dramatik i tabet af de 1600 medlemmer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire bandefolk dømt - afpressede...
bt.dk
Dansk popstjerne kæmper med indre...
bt.dk
Superligaklub åbner for comeback:...
bt.dk
Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx