Af Ritzau - 27/01-17 14:28; Opdateret: 27/01-17 15:11

DF: Kronprinsen har overrasket positivt som IOC-medlemDF: Kronprinsen har overrasket positivt som IOC-medlem

Sport og politik bør ikke blandes sammen, mener DF's Søren Espersen, der ikke forstår kritik af kronprinsen.

storybild

Kronprins Frederik har gjort det godt som IOC-medlem, mener DF's Søren Espersen. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Det var med en god portion skepsis, at Dansk Folkepartis Søren Espersen for otte år siden så kronprins Frederik blive optaget som medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Espersen, der er DF's udenrigsordfører, var i tvivl om, hvorvidt kronprinsen kunne holde sig ude af storpolitiske spørgsmål, hvilket Danmarks kommende konge skal.

Men det har kronprinsen gjort, mener Espersen.

Fredag var der debat i Folketinget om kronprinsens rolle i IOC, efter at han sidste år gik imod den danske regerings linje om udelukkelse af Rusland fra legene i Rio.

Espersen kalder godt nok den sag for "mudret". Men han mener ellers ikke, at der er en finger at sætte på kronprinsens ageren i IOC.

- Det er gået forrygende godt. Han har klaret det forbilledligt. Men der var naturligvis denne lidt mudrede situation om Rusland.

- Vi ved ikke, hvad der blev givet besked om fra regeringen til kronprinsen. Men det er for lidt til at sige, at der er et problem med kronprinsen som medlem af IOC.

- Vi skal huske på, at kronprinsen ikke tager til IOC-møder med et mandat, som hvis en minister skulle til et EU-møde, siger Espersen.

I øvrigt mener Espersen slet ikke, at den danske regering skulle have haft en holdning til Ruslands deltagelse.

En rapport fra Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) afslørede inden OL i Rio mange års statsstøttet doping i Rusland.

- Den danske regering bør slet ikke have nogen holdning til, hvem IOC ønsker at udelukke eller ej. Jeg kan ikke se, hvad det rager den danske regering. Den sag har intet med politik at gøre, siger Espersen.

Det var på foranledning af Søren Søndergaard, Enhedslistens kultur- og idrætsordfører, at debatten om kronprinsens rolle i IOC fandt sted fredag. Blandt andet med deltagelse af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det er ifølge Søren Søndergaard problematisk, at kronprins Frederik som medlem af IOC gik imod den danske regerings linje.

Tilbage i 2008 lovede daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), at der ikke ville opstå en situation, hvor regeringen mente noget og kronprinsen noget andet. Derfor fik kronprinsen grønt lys til sit IOC-projekt.

Løkke understregede fredag, at han ikke ser nogen problemer med at have kronprinsen i IOC.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
Tennisstjernen Williams: Jeg var tæt...
bt.dk
Keld Heick springer ud i helt ny...
bt.dk
Indbyggere kæmpede med kræft og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx