Af - 17/07-16 18:54; Opdateret: 17/07-16 19:23

To 'unaturlige' genstande fundet under Emilie-eftersøgningTo 'unaturlige' genstande fundet under Emilie-eftersøgning

Under den civile eftersøgning af 17-årige Emilie Meng fandt man søndag to genstande, der 'afviger fra det naturlige', oplyser Missing People, som leder eftersøgningen. Genstandene er nu overleveret til politiet.

Bildstrecke im Grossformat »

400 frivillige deltog søndag i den civile eftersøgning af 17-årige Emilie Meng, som nu har været savnet i en uge.

Organisationen Missing People, som stod bag den frivillige eftersøgning, fortæller til metroxpress, at dagen betragtes som en succes, og at der under den otte timer lange efterforskning blev fundet to genstande, der måske kan have relation til den unge piges forsvinden.

- Jeg kan ikke komme ind på, hvad der er fundet, men jeg kan sige, at der er fundet to genstande, som afviger fra det naturlige og derfor er blevet overleveret til politiet, siger Vivian Winther Eriksen, formand og presseansvarlig i Missing People.

Familie sender hjerteskærende besked til Emilie
Familie sender hjerteskærende besked til Emilie

Om de to fund har relation til den savnede teenager, kan Vivian ikke sige noget om, men hun understreger, at genstandene ikke var blevet overleveret til ordensmagten, hvis man med sikkerhed kunne se, at de ingen relevans havde.

Lige nu er det op til politiet at undersøge, om de to genstande har relation til Emilie Mengs forsvinden.

Særligt fokus på byen

Missing People fokuserede under søndagens eftersøgning til at starte med på området i og omkring Korsør by, hvor de 400 frivillige ifølge Vivian Winther Eriksen er gået grundigt til værks:

- Hver en sten er blevet vendt, hver en skraldespand er blevet åbnet og gennemrodet, og har der ligget noget plastik på jorden, er det blevet løftet og undersøgt. Vi leder alle steder dog uden at gå ind på privat grund uden tilladelse, lyder det fra Mising People-formanden.

Emilie-eftersøgning ændrer karakter fra i morgen
Emilie-eftersøgning ændrer karakter fra i morgen

Emilie meldes både død og fundet i live: Falske beskeder vækker harme
Emilie meldes både død og fundet i live: Falske beskeder vækker harme

Selvom eftersøgningen ikke direkte førte til fundet af Emilie, betragtes det som en god dag:

- Hele dagen har været super, og jeg er simpelthen dybt rørt over den opbakning og den støtte, som befolkning yder de pårørende. Det er ekstremt flot, siger Vivian Winther Eriksen.

Sidenløbende med den civile eftersøgning gennemførte politiet søndag en større indsats, hvor betjente gik fra dør til dør i dele af Korsør i håb om at finde nye spor eller få nye oplysninger, der kan lede til opklaring af sagen.

Omfattende indsats har ikke ført politiet nærmere Emilie
Omfattende indsats har ikke ført politiet nærmere Emilie

Over for Ritzau oplyser efterforskningsleder Marianne Roed fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi dog, at der ikke blev fundet noget nyt under søndagens indsats.

I aften skal Missing People evaluere dagens forløb og opdatere deres færden på et stort kort over området, inden de videregiver det til politiet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx