Af Ritzau - 09/10-16 18:30; Opdateret: 09/10-16 19:05

Familien slog alarm: Kvinde indebrændt i Haderslev-villaFamilien slog alarm: Kvinde indebrændt i Haderslev-villa

En kvinde mistede søndag livet i en villabrand i Haderslev. Brandårsagen er endnu ukendt.

storybild

En kvinde er søndag omkommet i en villabrand i Haderslev. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

En kvinde er omkommet i en villabrand i Haderslev søndag eftermiddag, oplyser vagtchef Søren Strægaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Villaen ligger på Grønlandsvej i den nordvestlige del af Haderslev.

- Vi får anmeldelsen klokken 16.25. Den lyder på "villabrand". Det er noget familie, som foretager anmeldelsen, fortæller vagtchefen.

Politiet har en formodning om identiteten på den afdøde kvinde. Men før man kan melde noget mere håndfast ud, skal formodningen endeligt bekræftes.

Søren Strægaard fortæller, at branden var ganske voldsom. Villaen var ifølge ham overtændt, da brandvæsnet ankom til stedet.

At der sker overtænding, betyder blandt andet, at temperaturen bliver så høj, at der går ild i de røggasser, som er opstået i forbindelse med branden.

Hvad der var årsagen til branden, står endnu hen i det uvisse. Det skal en brandteknisk undersøgelse nu kaste lys over.

- Vi har foretaget afspærring, og så vil der blive tilkaldt teknikere til stedet, fortæller Søren Strægaard.

Ifølge Beredskabsstyrelsen er 24 personer omkommet i forbindelse med brand i perioden januar-juli. De seneste tal fra august og frem fremgår endnu ikke af statistikken.

Set i forhold til de senere år ligger antallet af omkomne i årets første syv måneder på et lavt niveau. I 2014 og 2015 lå antallet af omkomne i samme periode på henholdsvis 48 og 44.

Af Beredskabsstyrelsens statistik fremgår det, at den hyppigste brandårsag ved dødsbrande er rygning. Derefter følger brande forårsaget af lamper eller stearinlys, madlavning samt elbrande.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx