Af - 03/04-15 10:20; Opdateret: 03/04-15 12:16

Unge mobber anonymt gennem app: - Din farfar og storebror fortjente at døUnge mobber anonymt gennem app: - Din farfar og storebror fortjente at dø

En pige har fået ubehagelige og grove beskeder gennem ask.fm.

Bildstrecke im Grossformat »

MX Feed-læsere fra Snapchat reagerer på spørgsmålene: Bruger du ask.fm? Er det fedt?

- Din farfar og storebror fortjente at dø. Små luder perkere. Din bror døde af lungebetændelse, hans lunger kollapsede. Ahahahahah! Og din farfar døde af kræft. Årh, det sker faktisk tit, så det undrer mig ikke. Det er så skønt alt det her.

Sådan lyder en af de beskederne, som en pige fra 8. klasse har fået fra en anonym bruger på den sociale medie-app ask.fm. Det skriver Politiken.

Flest bliver mobbet på Facebook
Flest bliver mobbet på Facebook

Pigen, hvis navn avisen har valgt at holde anonymt, giver udtryk for, at hun ikke har nogen anelse om, hvem det er, der skriver disse hadefulde og personlige beskeder.

- Tanken om, at en eller anden derude i verden kan få sig selv til at skrive sådan nogle grimme ting om min afdøde bror og farfar, er forfærdelig. Jeg ved ikke engang, hvad jeg har gjort galt. Det er jo én, jeg kender godt, og som ved, at min bror døde af lungebetændelse, siger den 15-årige pige.

Danske Skoleelever: Mobning er skolernes ansvar
Danske Skoleelever: Mobning er skolernes ansvar

Hos Børns Vilkår mener man, at det er meget voldsomt for børnene at blive mobbet, når de ikke kender afsenderen.

- Børnene bliver utrygge og får mistro til, om nogle, de holder af, har skrevet det til dem. Det giver basal utryghed, når man ikke ved, om ens bedste veninde eller kæreste kan have skrevet det til én, siger Chef for børnetelefonen hos Børns Vilkår, Bente Boserup.

Og det er langt fra første gang, at ask.fm, der blev skabt i 2010 i Letland, kommer i negativt fokus. Tidligere på ugen kunne TV2 fortælle historien om 18-årige Mille Jønsson fra Roskilde, som også er blevet mobbet af anonyme brugere.

Venstre: Mobning skal koste af børnechecken
Venstre: Mobning skal koste af børnechecken

- Hvis jeg får 10 beskeder, så er syv af dem nok ubehagelige. Det gør mig vildt frustreret, for jeg kan ikke have, at nogle mennesker finder det passende at gøre andre kede af det bevidst på den måde, fortæller Mille Jønsson, der har valgt at svare sobert igen gennem app'en.

Kommunikationsafdelingen hos ask.fm afviser dog kritikken i en mail til Politiken, fordi de blandt andet har en vejledning for god opførsel på deres hjemmeside, mens personale skal spore ondskabsfulde beskeder.

- Det er vores opgave at udrydde mindretallet af dårlig opførsel, men samtidig vores opgave at opretholde anonymiteten, som bliver brugt utroligt positivt af det overvældende flertal, lyder det fra ask.fm.

Men i udlandet har den grove mobning haft mere alvorlige konsekvenser, hvor to piger har taget deres eget liv efter vedvarende mobning gennem ask.fm.

Syvårige piger bliver ulykkelige af sociale medier
Syvårige piger bliver ulykkelige af sociale medier

Britiske Hannah Smith hængte sig selv i sine forældres hus i Lutterworth i Leicestershire-området i 2013, efter at den 14-årige pige havde modtaget en række voldsomme beskeder fra andre brugere på ask.fm.

Hannah Smith begik selvmord i sommeren 2013. (Foto: Polfoto)

Derudover tog Jessica Laney fra USA også sit eget liv i 2012. Den 16-årige pige blev decideret spurgt gennem app'en, om hun ikke kunne tage sit eget liv, fordi der alligevel ikke var nogen, som brød sig om hende.

LÆS OGSÅ: TV: De læser søde beskeder højt - grunden er hjerteskærende

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx