Af - 04/02-14 21:48; Opdateret: 05/02-14 14:27

Kræver 13 mio.: DR truer  med at flytte EurovisionKræver 13 mio.: DR truer med at flytte Eurovision

DR truer med at flytte Eurovision fra Refshaleøen i København, hvis der ikke bliver givet en ekstrabevilling på 13 millioner kroner til 'uforudsete udgifter', som selskabet bag arrangementet kræver. Metoden møder hård kritik.

storybild

(Billede: Polfoto)

Danmarks Radio truer med at flytte det stort opslåede internationale melodi grand prix fra Refshaleøen i København, hvis der ikke bliver givet en ekstrabevilling på 13 millioner kroner til 'uforudsete udgifter', som selskabet, DR har hyret, er løbet ind i.

Metoden vækker harme hos Mette Abildgaard, formand for De Konservative i regionsrådet i Region Hovedstaden.

- Når de truer med at flytte til Herning, hvis vi ikke vi giver dem pengene, så kan vi blive nødt til det, fortæller hun, da regionsrådet godkendte bevillingen.

- Vi ville blive til grin i hele Europa, hvis vi skulle flytte melodi grand prix med mindre end 100 dage til, at det går i gang, uddyber hun.

Dyr ombygning
Det er ombygningen af B&W Hallerne på Refshaleøen i København, der har vist sig en større udfordring end først antaget, hvor blandt andet fjernelsen af tre bærende søjler har krævet en stærkere teknisk løsning end budgetteret.

Det er de tre parter Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Region Hovedstaden, der hver skal finde 4,3 millioner kroner ekstra i budgettet.

Pernille Gaardbo, Executive Producer på Eurovision Song Contest 2014, skriver i en mail til metroxpress, at de har haft ansvaret for selve showet, hvor kommunen, Wonderful Copenhagen og regionen har haft ansvaret for at gøre området klar til showet.

Hun vil ikke kommentere på truslen om at flytte melodi grand prix'et.
Københavns Kommune skal tage stilling til ekstrabevillingen den 25. februar.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Danmarks sejeste 11-årige? Tobias er...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx