Af Tilde Liv Andersen - 29/08-17 22:23

Jesper er ligeglad med sin skattelettelse: Drop det og brug pengene på flere pædagoger i stedetJesper er ligeglad med sin skattelettelse: Drop det og brug pengene på flere pædagoger i stedet

Jesper Wildenrath, 42, kan med sit job som special-pædagog og en årsindkomst på omkring 380.000 se frem til en ekstra plovmand hver måned, hvis regeringens fremlagte skatteudspil træder i kraft.

storybild

Jesper Wildenrath og sønnen Samuel på 5 år.

Men på trods af den ekstra gevinst i privatøkonomien er det dog ikke et forslag, han byder kært velkommen.

»Det er jo kun 500 kroner om måneden, og det er næsten kun til snold. Det batter ikke noget i forhold til min privatøkonomi - i forhold til hvad jeg ser, at pengene kunne blive brugt til,« siger Jesper Wildenrath.

Tirsdag fremlagde regeringen deres nye skatteudspil, hvor det fremgår, at regeringen vil komme med skattelettelser for 23 milliarder kroner om året. For en LO-ansat med en årlig indkomst på 361.000 kroner, vil det ifølge regeringen betyde en stigning i rådighedsbeløbet på 6.400 kroner på årsbasis, mens det for en direktør med en årsindkomst på 1.045.000 kroner, ville betyde en lettelse på 26.700 kroner om året.

Det ekstra rådighedsbeløb på 6.400 kroner er ikke noget, der ville få Jesper Wildenrath til at klappe i hænderne, eller have den store betydning for familiens daglige økonomi. I stedet så han hellere, at man i droppede skattelettelser og brugte pengene på at få ekstra hænder ud i samfundet.

»I forhold til flere pædagoger i daginstitutionerne til børnene, så kan jeg sagtens undvære de 500 kroner. Det betyder intet i forhold til de børn, som jeg ser, og nu har jeg været i det her fag i 15 år,« siger Jesper Wildenrath.

Generelt er niveauet for skattelettelserne, set med Jespers øjne, for små til at have en betydning for den enkelte, selvom han indrømmer, at han ikke kan vurdere om de, der scorer mest i rådighedsbeløbet, vil sætte pris på skattelettelserne:

»Jeg har lidt svært ved at se, om 30.000 er meget for en direktør, jeg har aldrig været i nærheden af at tjene en million. Jeg tror, at det ville hjælpe, hvis man fik mere styr på vores samfund, så der var flere, der kunne komme ud og bidrage i samfundet i stedet for, at vi hele tiden skal have hjælp af samfundet.«

Her kan du se, hvad det betyder for dig:

Jobfradrag til de lavestlønnede

  • Der indføres et nyt jobfradrag, som giver en skattelempelse på op til 4500 kroner. Det er målrettet fuldtidsbeskæftigede med relativt lave arbejdsindkomster. Forslaget leverer ifølge regeringen et betydeligt bidrag til at øge gevinsten ved at arbejde.
Socialt frikort

  • Der afsættes en pulje til at indføre et socialt frikort i perioden 2018-2020, som hjælper socialt udsatte med at komme ind på arbejdsmarkedet.
Loftet over beskæftigelsesfradraget forhøjes og fjernes

  • Det reducerer skatten på den sidst tjente krone og øger tilskyndelsen til at gøre en ekstra indsats. Loftet over beskæftigelsesfradraget gælder for indkomster over 351.200 kroner.
Hurtigere indfasning af topskattegrænsen

  • De allerede besluttede forhøjelser af topskattegrænsen fremrykkes til 2018. Det reducerer antallet af topskatteydere i de næste fire år.
Skatten af fri telefon fjernes

  • Det foreslås at afskaffe beskatningen af fri telefon fra 2020. Cirka 480.000 arbejdstagere bliver ifølge Finansministeriet beskattet af fri telefon. En medarbejder, der får stillet fri telefon til rådighed af sin arbejdsudgiver, betaler i dag skat af 2800 kroner i 2018.
Skattefradrag ved indbetaling til pensionsordninger

  • Der indføres et nyt skattefradrag for fradragsberettigede pensionsindbetalinger. Lavere skat på pensionsindbetalinger vil gøre det mere attraktivt at spare op til sin egen pension. Det medfører samtidig en skattenedsættelse til personer, der indbetaler til pension.
Indbetaling til pension skal give ret til beskæftigelsesfradrag

  • Den nuværende forskelsbehandling, hvor pensionsindbetalinger (i modsætning til udbetalt løn) ikke indgår i grundlaget for beskæftigelsesfradraget, afskaffes.
Udligningsskatten på indtægter fra pensionsopsparing fjernes

  • Udligningskatten, der som udgangspunkt betales af de samlede pensionsudbetalinger over et vist niveau, afskaffes fra 2018.
Registreringsafgiften nedsættes til 100 procent.

  • Det giver en betydelig afgiftslempelse ved køb af bil.
Kilde: Ritzau

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx