Af Ritzau - 30/08-16 12:13

Erhvervspakke skal skaffe 20 milliarder kroner i 2025Erhvervspakke skal skaffe 20 milliarder kroner i 2025

Bonus for investering i forskning og tilskyndelse til brug af egenkapital til investering er led i vækstplan.

storybild

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har 20 initiativer klar, der skal være med til at øge væksten i Danmark. (Billede: Free/Pressefoto, Erhvervsministeriet.)

Erhvervs- og Vækstministeriet vil øge væksten i Danmark med 20 milliarder kroner frem mod 2025. Det skal ske gennem 20 initiativer og lempelser i virksomhedernes rammevilkår i planen "Et stærkere Danmark - vækst 2016".

Det oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet. Udspillet er en del af 2025-planen, og milliarderne skal findes ved at øge produktiviteten og skabe vækst i dansk erhvervsliv.

- Det sker med alt fra en investeringsfremmende selskabsbeskatning, øget fradrag for forskning og udvikling til markant bedre vilkår for iværksættere og lavere skat på aktie- og kapitalindkomst, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.

- Udspillet ruster på den måde virksomhederne til at gribe mulighederne i et digitalt samfund og producere bedre og smartere i en global konkurrence. Dermed styrker vi fundamentet for, at Danmark fortsat kan være et rigt samfund i fremtiden, siger han.

Som del af vækstplanen vil regeringen justere selskabsskatten, så det bliver mere attraktivt for virksomhederne at investere i for eksempel nye maskiner med egenkapitalen.

Som systemet er i dag, tilskyndes virksomhederne til at finansiere investeringer med gæld frem for egenkapital, fordi de kan trække renteudgifter fra i skat.

Desuden skal det være mere attraktivt at investere i forsknings- og udviklingsaktiviteter med et målrettet bonusfradrag.

- Det er afgørende, at virksomhederne bliver mere produktive, effektive og i sidste ende formår at få skabt mere værdi i deres produktion, siger Troels Lund Poulsen.

- Produktivitetsforbedringer er grundlaget for vækst og øget velstand. Derfor ønsker regeringen at tilskynde virksomhederne til at forske og investere, så de anskaffer sig de nyeste maskiner og kommer på forkant med den digitale- og teknologiske udvikling, lyder det.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx