Af - 15/10-15 07:46

Derfor kommer du snart til at bruge endnu mere tid på FacebookDerfor kommer du snart til at bruge endnu mere tid på Facebook

Facebook er begyndt at teste et nyt video-feed. Det skal få dig til at bruge mere tid på at scrolle gennem dit feed, mener ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Facebook tester lige nu en ny type feed, som udelukkende indeholder videoer.

Facebook har store planer for, hvordan din nyhedsstrøm skal se ud fremover. For nylig begyndte Mark Zuckerberg og co. at teste en ny type nyhedsstrøm dedikeret til videoer.

Der er en klar målsætning med det nye feed og deres store fokus på videoindholdet, mener Jacob Mouritzen, som til daglig er chef for sociale medier hos kommunikationsbureauet Mindshare:

Facebook har store ændringer på vej: Video, video, video!
Facebook har store ændringer på vej: Video, video, video!

Du skal bruge endnu mere tid på Facebook, end du gør nu.

- Jeg tror, det nye feed kommer til at blive brugt til en masse tidsfordriv. Og det er nok også lige præcis den effekt, de ønsker. De vil gerne have, at du bruger så lang tid på Facebook som muligt. Det tjener de nemlig flere penge på, siger den sociale medie-chef.

Det er ikke noget nyt, at Facebook er begyndt at fokusere på videoer, mener Jacob Mouritzen ekspert i sociale medier.

- De har en målsætning om, at halvdelen af indholdet i 2018 skal være videoindhold. Og det er på grund af den store kamp om lige netop videoindhold, som er lige nu mellem Facebook og YouTube – og for så vidt også Snapchat, siger Jacob Mouritzen.

Benjamin Lasnier: Her er jeg om fem år
Benjamin Lasnier: Her er jeg om fem år

Han vurderer, at det nye feed vil minde om det, som allerede lige nu er muligt, når man trykker på en video på sin iPhones Facebook app. Her kan man direkte fra fuld skærm scrolle ned gennem relaterede videoer. På den måde får du én lang tråd fyldt med videoer, som Facebook ved, du er vild med.

- Ligesom med stort set alt andet på Facebook bliver det nok en algoritme, som afgører, hvad du bliver præsenteret for. Her hersker en popularitets rangstige med alt sandsynlighed ligesom på YouTube, hvor man også bliver præsenteret for relaterede videoer, siger Jacob Mouritzen.

LÆS OGSÅ: Dansk bar anklaget for sexisme: Er denne frække video over stregen?

LÆS OGSÅ: GALLERI: Superhelte redder dagen for syge børn på Herlev Hospital

LÆS OGSÅ: K-profil: Fanatisk at muslimer beder fem gange om dagen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx