Af - 19/11-14 07:28; Opdateret: 19/11-14 20:19

Danske Torbjørn er ved at skrive verdenshistorieDanske Torbjørn er ved at skrive verdenshistorie

Danske Torbjørn er ude på en jordomrejse, hvor han som den første nogensinde vil besøge alle verdens lande - uden at flyve.

Bildstrecke im Grossformat »

Én tur, 203 lande, fire år. Nul fly og nul pauser.

Danske Torbjørn C. Pedersen har begivet sig ud på en episk rejse, hvis lige aldrig før er set: han vil besøge alle verdens lande - og opholde sig minimum et døgn hvert sted - i løbet af én lang tur. Vel at mærke uden at sætte sig ind i et eneste luftfartøj undervejs.

Nordmænd slår verdensrekord: Besøgte 19 lande på et døgn
Nordmænd slår verdensrekord: Besøgte 19 lande på et døgn

Projektet, som han kalder ‘Once Upon a Saga’, begyndte i oktober sidste år, da Torbjørn tog fra Danmark til Tyskland. Den 35-årige Københavner har nu været på farten i lidt over et år, og i skrivende stund befinder han sig i den lille caribiske østat Saint Vincent og Grenadinerne, hvor han nyder en pause under høj sol.

- Det er simpelthen så varmt, at man kan ikke gå to skridt uden at svede, griner Torbjørn, da metroxpress fanger ham over Skype efter en lang tur til havs. Lige nu har han svært ved at længes efter de kolde nætter i Grønland, hvor han for ikke så mange måneder siden var strandet i to måneder uden at finde et skib, der kunne tage ham med videre.

Ude godt ...
Men det lykkedes til sidst, og med den seneste ankomst til et nyt land har danskeren krydset 65 lande af på listen. Dermed er der 138 tilbage - og det går det ikke en dag, uden Torbjørn er helt bevidst om.

Hvor er det vildt! Dansker slår verdensrekord i 'planken'
Hvor er det vildt! Dansker slår verdensrekord i 'planken'

- Det er jo to magiske tal. Det ene repræsenterer en præstation af at være nået fremad, og det andet er målet om at nå hjem til mine kære igen, fortæller han.

Det er først og fremmest kæresten Le, der venter derhjemme. Hun var ikke just fornøjet, da Torbjørn fortalte hende, at han skulle være væk i fire år.

- Hun var skuffet, det var hun. Men hun ville ikke sætte sig imellem mig og det her projekt. Hun kunne godt se, at 10 år ude i fremtiden ville jeg bare sidde og kigge med længsel ud ad vinduet, siger han og fortæller, at hun er en meget stor støtte for ham under turen. Og hun har da også besøgt ham fire gange, mens de begge ser frem til at mødes igen til januar.


Livslang drøm
Idéen til projektet er ikke ny. Den opstod nogenlunde på samme tid, som da hans jævnaldrende gik med drømme om at blive astronauter og racerkørere. Torbjørn ville bare besøge alle lande i hele verden.

Droppet af kæresten: Han giver billet til jordomrejse, men der er lige et par krav
Droppet af kæresten: Han giver billet til jordomrejse, men der er lige et par krav

- Så vokser man op og finder ud af, at det kan man slet ikke. Det skal man jo være millionær for at gøre. Der er alt for mange lande i verden. Men så gik det op for mig, at det kunne man måske alligevel godt, forklarer han.

Han begyndte at regne lidt på det og fandt frem til, at 100 kroner om dagen burde være nok til rejsen. Gennem sit arbejde med logistik og transport havde han en forbindelse i det norske olieselskab Ross Offshore, som var villige til at sponsorere det budget, Torbjørn havde lagt - omtrent 150.000 kroner i alt. Han blev sågar tilbudt mere, men takkede nej.

- Jeg synes, det er vigtigt med de 100 kroner om dagen. Det sender et signal ud til folk om, at man ikke behøver at være millionær for at begynde at krydse grænser og se verden, siger han.


Tusinder følger med
Livslang drøm eller ej - hvis Torbjørn C. Pedersen fuldfører sin rejse, som forventes at vare fire år, er han det første menneske til at gøre det på den præmis: Ingen fly, minimum et døgn hvert sted og ingen stikture hjem undervejs. Og den tanke er da også en del af motivationen for ham.

LISTE: Slik sol på verdens bedste strande
LISTE: Slik sol på verdens bedste strande

- Det er der noget fascination over. Det har virkelig fanget mig, at der findes noget, som et eller andet sted stadig er meningsfyldt, men som ingen har gjort endnu, siger han.

Og han er ikke den eneste, der er fascineret af projektet. Forleden lavede han en såkaldt ‘AmA’ (Ask me Anything) på det sociale forum Reddit, hvor han fik hundredvis af spørgsmål og endnu flere fans. Succesen har ført til flere tusinde ekstra følgere fra hele verden på Facebook, Twitter og Instagram, der nu holder øje med danskerens færden i den store verden.

- Helt ærligt føler jeg en eller anden form for sceneskræk nu. Jeg aner ikke, hvem alle de her mennesker er, og der er en lille smule præstationsangst lige pludseligt, griner han.


Han understreger dog, at han er utroligt glad for den massive støtte - og den gengælder han ivrigt på de sociale medier, hvor han er meget gavmild med opdateringer og billeder. Følg selv med i Torbjørns omfattende rejse på Facebook, Twitter, Instagram, Youtube og hans blog, Once Upon a Saga.

Da Torbjørn sejlede fra Island til Canada på et containerskib, var det første gang på turen, han ankom til et nyt kontinent. Det fejrede han ved at få hele besætningen til at danse og optage en video, som er blevet set mere end 22.000 gange på Youtube. Du kan se den herunder:

Nej, det er ikke Maldiverne - det er i Danmark
Nej, det er ikke Maldiverne - det er i Danmark

Hele ruten kan du se på kortet herunder:
Just in case

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx