Af - 07/04-16 06:14; Opdateret: 07/04-16 07:13

Hver 12. kvinde overvejer en skønhedsoperation i årHver 12. kvinde overvejer en skønhedsoperation i år

136.000 kvinde over 18 år forventer eller overvejer at få lavet nye bryster, løftet et øjenlåg eller suget fedt på maven i løbet af 2016.

Bildstrecke im Grossformat »

Hver ottende danske kvinder forventer eller overvejer at lægge sig under kniven for at realisere drømmen om et pænere ydre.

Det viser en meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for privathospitalerne Aleris-Hamlet. To procent af de danske kvinder 18 og 69 år svarer således, at de forventer at få en kosmetisk operation i år, mens yderligere seks procent overvejer det.

Skattemillioner går til de riges øjenlåg
Skattemillioner går til de riges øjenlåg

Ifølge Bo Jønsson, specialeansvarlig overlæge i plastikkirurgi ved Aleris-Hamlet Hospitaler, er der sket et skred på området de seneste år.

“For langt de fleste handler det ikke om at få de største bryster eller den flotteste modelkrop. Vi oplever en tendens til, at kvinderne blot gerne vil ligne sig selv for nogle år tilbage, så de kan forblive attraktive på jobmarkedet og i deres personlige relationer”, siger han.

Anna Bjerre, psykolog og daglig leder af GirlTalk.dk, der er rådgivning til unge piger, oplever, at der har sneget sig en selvfølgelighed ind i den måde mange unge piger taler om kosmetiske indgreb, og at helt unge piger ønsker sig bryster i 18 års fødselsdagsgave.

Mor og datter elsker plastikoperationer: - Vi lever drømmen
Mor og datter elsker plastikoperationer: - Vi lever drømmen

“Den grundlæggende holdning er, at du bare kan få det lavet, hvis du er utilfreds med noget”, siger hun og pointerer, at mange unge tror, at et bestemt udseende vil gøre dem lykkelige, men at det sjældent er tilfældet.

Det er især mediebilledet, som påvirker de unges opfattelse af, hvordan en kvindekrop skal se ud, fortæller Anna Bjerre.

"Til et foredrag for en 9. Klasse spurgte jeg dem om, hvad de mente om busreklamer for silikonebryster. “Det er standard”, svarede en pige. Hun mente altså, at det var sådan helt almindelige bryster så ud."

Anders Hemmingsen tester: Hun har årets bedste Paradise-bryster
Anders Hemmingsen tester: Hun har årets bedste Paradise-bryster

At flere og flere kvinder ønsker kosmetiske operationer genkender plastikkirurg Benedikte Thuesen:

“Det perfekte er på vej til at blive det normale. Operationerne er noget vi gør ligesom vi får krøllet håret hos frisøren, bruger makeup, får rettet tænder, huller i ørene eller en piercing. De ældre vil gerne se godt ud på arbejde og ikke hjem på pension. De yngre mellem 32 og 36 år, som er den hyppigste gruppe, har født og ammet vil se ligeså godt ud som de gjorde før de fik børn.”

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx