09/05-14 18:06

Minister er klar til at lukke GGGI's kontor i KøbenhavnMinister er klar til at lukke GGGI's kontor i København

GGGI's direktør er klar til at lukke kontorerne uden for udviklingslandene. Mogens Jensen er enig.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) er klar til lukke GGGI's kontor i København efter et møde med organisationens nye administrerende direktør, Yvo de Boer, fredag.

Den nye direktør anbefaler, at GGGI koncentrerer sine aktiviteter omkring udviklingslandene og hovedsædet i Seoul - hvilket kan betyde, at de såkaldte satellitkontorer, herunder kontoret i København, bliver lukket.

GGGI-chef sprængte budget uden om bestyrelsen
GGGI-chef sprængte budget uden om bestyrelsen

Bestyrelsesmedlem: Løkke kendte til datters GGGI-flybillet
Bestyrelsesmedlem: Løkke kendte til datters GGGI-flybillet

En beslutning, som Mogens Jensen bakker op om.

- GGGI er en ung organisation og har en størrelse, hvor det giver rigtig god mening at fokusere på aktiviteterne i udviklingslandene frem for i København og London.

- De tanker er helt i tråd med vores, og jeg bakker derfor fuldt op om Yvos anbefaling, også selvom det betyder nedlæggelse af GGGI’s kontor i København, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Ministeren og Yvo de Boer var enige om, at organisationen har behov for at fokusere på dens kerneopgave - at skabe konkrete resultater i form af grøn omstilling i udviklingslandene.

- Det er helt afgørende for mig, at organisationen fremadrettet fokuserer indsatsen i de udviklingslande, det hele handler om og som i den grad har brug for grøn omstilling, siger Mogens Jensen.

Løkkes klimafond ansætter folk uden at vide det
Løkkes klimafond ansætter folk uden at vide det

SF vil ikke smide flere penge efter omstridt klimaorganisation
SF vil ikke smide flere penge efter omstridt klimaorganisation

- Selvom kontoret i København lukker, kan danske virksomheder fortsat bidrage væsentligt til den globale grønne omstilling, og gennem vores plads i bestyrelsen vil vi også fremadrettet kunne påvirke GGGI’s arbejde.

Regeringen ønsker dog at forsætte med den danske støtte til GGGI fra 2014-2016.

Den endelige beslutning om satellitkontorernes fremtid forventer GGGI's bestyrelse at træffe på det første bestyrelsesmøde i juni.

GGGI kom sidste år i offentlighedens søgelys, da det kom frem, at Lars Løkke Rasmussen (V), havde rejst for en million kroner i sit embede som formand for organisationen. Pengene gik til flyture på første klasse, luksushoteller og limousiner.

Senere gik Christian Friis Bach (R) af som udenrigsminister, fordi han havde været med til at blåstemple de lukrative rejseregler, som Løkke rejste efter, selvom han havde påstået det modsatte.

GGGI står for The Global Green Growth Institute. Organisationen har base i Sydkorea og arbejder for at kombinere økonomisk vækst med miljømæssig bæredygtighed.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sasha Klæstrup: Dén diva har...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Åbenhjertig anklager om den brutale...
bt.dk
Wenger: Ikke min beslutning at stoppe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx