Af - 20/01-16 14:54; Opdateret: 20/01-16 17:16

Ung pige overfaldet på strøget i Aarhus: Derfor var der ingen, der hjalpUng pige overfaldet på strøget i Aarhus: Derfor var der ingen, der hjalp

Flere mx-læserer reagerer kraftigt på, at ingen hjalp, da 19-årige Rachel blev udsat for et tilsyneladende tilfældigt overfald på vej i skole. Men der kan være en logisk forklaring.

19-årige Rachel Flindt blev mandag overfaldet på gågaden i Aarhus, men ingen kom hende til undsætning. Politiet jagter nu de tre kvinder, som stod bag. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Den rystende historie om 19-årige Rachel fra Aarhus, der umotiveret blev overfaldet på Ryesgade i Aarhus, da hun var på vej til Katedralskolen, har fået mange mx-læsere til at undre sig.

For hvorfor greb ingen ind på stedet, hvor masser af mennesker gik forbi?

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Fatter virkelig ikke at folk kan være så ligeglade, skriver Anton i en kommentar til artiklen, mens Jens supplerer:

19-årige Rachel efter overfald: Jeg er rystet over, at ingen hjalp mig
19-årige Rachel efter overfald: Jeg er rystet over, at ingen hjalp mig

- Folk er vel blevet så egoistiske at de ikke tænker på deres medmennesker.

Rachel blev overfaldet af tre unge piger foran kaffebaren Baresso i Ryesgade. Det er et offentligt sted, hvor mange passerer forbi – særligt mod banegården, som ligger tæt på.

Og netop de mange forbipasserende kan have været til Rachels uheld.

Gymnasielærer får anbringelsesdom for drab på studerende
Gymnasielærer får anbringelsesdom for drab på studerende

Som andre mx-læsere pointerer i kommentarfeltet til den første artikel om Rachel, handler det om den såkaldte bystander-effekt.

Fænomenet går ud på, at mennesker har en tendens til ikke at reagere på noget påfaldende, hvis de andre folk omkring hændelsen heller ikke reagerer.

DF: Du skal kunne købe peberspray på Borgerservice
DF: Du skal kunne købe peberspray på Borgerservice

I en artikel på Videnskab.dk forklarer Pelle G. Hansen, adfærsforsker ved RUC, om fænomenet:

- Når vi mennesker er usikre på, hvad vi skal gøre, har vi en naturlig tendens til at kigge efter, hvad andre mennesker gør. Og vi slutter fra andre menneskers holdninger og ageren til, hvad der er det korrekt at gøre eller fakta. Vi går ud fra, at når mange andre handler på en bestemt måde, så er det nok, fordi de ved mere end os selv. Men det behøver ikke være rigtigt.

Fænomenet blev første gang beskrevet i 1960'ernes USA, hvor en ung kvinde blev knivdræbt og forblødte på gaden, mens mange mennesker gik forbi hende uden at gribe ind.

Fire skoledrenge meldt til politiet efter sneoverfald på lærer
Fire skoledrenge meldt til politiet efter sneoverfald på lærer

På vores breddegrader har Pelle G. Hansen og Vincent F. Hendricks, professor i logik ved Københavns Universitet, belyst emnet i bogen 'Infostorms'.

Her beskriver forfatterne, hvordan mennesker agerer – og hvordan en irrationel gruppeadfærd kan opstå. Som eksempel lavede de følgende forsøg i København, hvor de testede folks reaktionsmønstre i en situation, hvor en mand tydeligvis havde brug for hjælp:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bær tilbagekaldes - kan give...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
TV 2 afslører: Her er de nye 'landmænd'
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx