Af Ritzau - 17/11-16 13:35; Opdateret: 17/11-16 15:48

Brandfolk udelukker gas som årsag til elevers opkastBrandfolk udelukker gas som årsag til elevers opkast

To etager på folkeskole i København blev evakueret af frygt for et gasudslip. Flere elever var blevet syge.

storybild

Årsagen til en gruppe lærere og elevers pludselige sygdom og opkast på Kildevældsskolen på Østerbro i København er fortsat ukendt. (Billede: Free/Colourbox)

Årsagen til en gruppe lærere og elevers pludselige sygdom og opkast på Kildevældsskolen på Østerbro i København er fortsat ukendt.

I første omgang mente man, at der havde været et gasudslip. Men torsdag eftermiddag udelukker Hovedstadens Beredskab den mulighed.

- Vi har foretaget målinger for fem forskellige gasarter, og der har været negativt udslag for dem alle sammen, siger operationschef Jan Kirk-Iversen.

Det bliver nu op til Københavns Kommune, Arbejdstilsynet og et skadeservicefirma at fastslå, hvorfor mindst 11 personer torsdag formiddag pludselig fik det så dårligt, at de måtte tilses af sundhedspersonale.

Hos Hovedstadens Beredskab har Jan Kirk-Iversen flere mulige forklaringer på, hvad der er sket.

- Vores hypotese går på, at der muligvis har været noget aktivitet i kemi- og fysiklokalet, som ligger under de to etager, der blev evakueret. Det er noget, vi har set før, siger operationschefen.

Alternativt skal forklaringen findes i aktivitet i en tandklinik, der ligger i skolens kælder, lyder vurderingen.

- Det kan være noget fra deres ventilationssystem. Men det vurderer jeg ikke som værende særlig sandsynligt, siger Jan Kirk-Iversen.

Den sidste mulighed er ifølge ham, at bygningen afgiver nogle gasser af en slags.

- Det er derfor, at vi også har fået Arbejdstilsynet derud. Det er åbenbart noget, der har stået på tidligere. Der var en lignende episode i mandags, hvor nogen havde fået det dårligt, siger operationschefen.

Anni Lundqvist, pressechef i børne- og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, oplyser, at der ikke vil være undervisning i bygningen fredag. Forældre vil få mere information på Forældreintra.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx