Af - 26/05-15 09:06

Flere tager jernhesten i AarhusFlere tager jernhesten i Aarhus

Der bliver flere og flere cyklister i Aarhus, og nu sender Folketinget flere penge til byens cyklister. 25 mio. kr. skal bruges til at bygge cykelparkeringshus ved banegården.

storybild

Dette syn kommer snart til at være blandt sjældenhederne. Aarhus får et cykelparkeringshus ved Banegården. (Arkiv). (Billede: Polfoto/Cecilie Smetana)

Aarhus er ved at blive en stor cykelby. Fra 2012 til 2014 steg andelen af cyklister med 16 procent og i midtbyen alene steg det 23 procent. Sidste år steg cykeltrafikken med 5 procent, hvor biltrafikken kun steg én procent - og nu kan cyklisterne godt træde til i pedalerne, for forholdene for byens cyklister bliver markant forbedrede inden for de næste år.

Dansk cykelikon er død efter længere tids sygdom
Dansk cykelikon er død efter længere tids sygdom

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Cykeltrafikken vokser meget i Aarhus, så vi er ved at drukne, så nu kan vi rykke et gear op, siger rådmand for teknik- og miljø, Kristian Würtz.

Aarhus erkender hjemløse-svigt
Aarhus erkender hjemløse-svigt

I december blev 2,8 mio. kr. sikret til en ny supercykelsti fra banegården til Tilst og nu er 25 mio. sikret til at anlægge et stort cykelparkeringshus ved banegården med plads til 4.200 cykler.

Pengene kommer fra Folketinget, hvor regeringen sammen med DF, SF og Enhedslisten har udmøntet godt og vel en kvart milliard til at styrke cyklismen på landsplan.

Henrik på 21 år: Derfor blev jeg hjemløs
Henrik på 21 år: Derfor blev jeg hjemløs

​​​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dårlig stemning i X Factor-studiet:...
bt.dk
Her er Danmarks dyreste lejebolig
bt.dk
'X Factor'-favorit mistede sin far:...
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx