Af Ritzau - 26/04-17 12:33; Opdateret: 26/04-17 12:56

Løkke tager på første officielle besøg i Kina i knap 10 årLøkke tager på første officielle besøg i Kina i knap 10 år

Tirsdag tager statsministeren på det første danske officielle besøg til Kina i knap et årti.

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tager på officielt besøg i Kina fra 2. til 4. maj. Han skal både mødes med den kinesiske præsident og premierminister. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tager på officielt besøg i Kina fra 2. til 4. maj. Det er det første officielle besøg siden 2008, oplyser Statsministeriet.

Løkke skal både mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, og landets premierminister, Li Keqiang.

- På trods af en afstand på godt 7000 kilometer har Kina og Danmark et venskab, der går langt tilbage.

- Kina er Danmarks største handelspartner i Asien, og vi samarbejder tæt på alle niveauer, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

På turen vedtages det første samlede dansk-kinesiske arbejdsprogram. Det skal sætte retningen for et styrket samarbejde for 80 danske og kinesiske myndigheder.

- Det nye arbejdsprogram vil styrke vores strategiske partnerskab på en lang række områder, så vi fremover kan sætte flere danske fingeraftryk på udviklingen og reformarbejdet i Kina - og samtidig sikre dansk erhvervsliv et bedre fodfæste på det enorme kinesiske marked, siger Løkke.

Med på turen kommer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) samt en række virksomheder og erhvervsorganisationer.

Løkke besøger undervejs Vestkina, hvor han skal se de to pandaer, der skal udlånes til Københavns Zoologiske Have om et par år. Det sker for at markere, at 2017 er dansk-kinesisk turismeår.

- Mange kinesere besøger hvert år Danmark. Men også her er der mere at hente. Derfor vil vi arbejde for at øge antallet af turister mellem vores to lande, siger Lars Løkke Rasmussen.

Aftalen om udlån af de to pandaer kom endelig i hus, da dronning Margrethe var på statsbesøg i Kina i 2014.

Da Danmark to år forinden havde den daværende kinesiske præsident, Hu Jintao, på officielt besøg, blev der grebet ind over for demonstranter, der viftede med Tibets flag i protest mod Kina.

Sagen endevendes af Tibetkommissionen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fik på puklen af sine tidligere fans:...
bt.dk
Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx