Af Mads Brandsen - 09/10-17 15:19

Forældre stiktossede over svømmehal - melder børnene ud, fordi vandet er for koldtForældre stiktossede over svømmehal - melder børnene ud, fordi vandet er for koldt

En dansk svømmehal har fået en flok forældre på nakken, efter man er begyndt at køle vandet ned.

storybild

Det kniber med børnenes motivation for at lære at svømme i Esbjerg. På flere skoler er temperaturen i svømmehallerne nemlig så lav, at det får armene til at ryste og tænderne til at klapre. Det har fået flere elever til helt at melde sig ud af den lokale Esbjerg Svømmeklub.

Det skriver JydskeVestkysten.

»Børnene fryser og er kede af det, når de kommer op af vandet, og så vil de ikke fortsætte med svømning. Der er også forældre, der fortæller, at de er syge og forkølede dagen efter svømning. På Hjerting Skole var en pumpe gået i stykker, og derfor var vandet meget koldt i mandags, men på Fourfeldtskolen og Spangsbjergskolen er temperaturen generelt for lav. Det er da skidt for svømmeklubben, at nogen melder sig ud, men jeg synes faktisk, det er værre for kommunen, forældrene og børnene, at der er børn, der ikke lærer at svømme, siger breddechef i Esbjerg Svømmeklub, Mikkel Møller, til avisen.

Han har forleden sendt en e-mail til forældrene med en beklagelse over vandet, der burde være mellem 27,5 og 28,5 grader varmt, men som på både Hjerting Skole, Fourfeldtskolen og Spangsbjergskolen er nede på 27 grader. Selv en forskel på en halv grad kan mærkes, mener han.

LÆS OGSÅ: Derfor er Kim Walls arme vigtige at finde

Ifølge Esbjerg Kommunes børne- og kulturdirektør, Jørn Henriksen, er det politisk vedtaget, at vandtemperaturen skal være 27 grader i kommunens svømmehaller, mens lufttemperaturen skal være mellem 27,5 og 29 grader. Direktøren vil nu iværksætte stikprøvemålinger af både vand- og lufttemperatur, oplyser han til avisen.

Tilbage i 2013 blev det besluttet at hæve vand- og lufttemperaturen i to svømmehaller med én grad. Det kostede cirka 14.000 kroner ekstra årligt. Esbjerg Kommune har et samlet budget på 9,4 milliarder kroner.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se de vilde scener: Voldsom wrestling...
bt.dk
Håndskrevne trusselsbreve igennem 100...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Legendarisk dansk boksepersonlighed...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx