Af - 17/04-15 18:45; Opdateret: 17/04-15 18:56

TV: Studerende bekæmper 'fremmedhad' med humorTV: Studerende bekæmper 'fremmedhad' med humor

Gymnasieelever viser sammen med 'Stop had' deres utilfredshed med de Konservatives plakater i København. De sender en manifestation til Christiansborg med spydige skilte.

Video: Kasper Riising/'Stop had'. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

'Holder nazister ramadan?'

Sådan står der på et af de sarkastiske skilte som non-profit organisationen 'Stop had' og et par gymnasieelever fremviste til en happening i dag klokken 16 på Bülowsvej, Frederiksberg.

Huxi Bach: Man sætter da nazi efter alt farligt?
Huxi Bach: Man sætter da nazi efter alt farligt?

To gymnasieelever fik idéen, da de er provokeret af de Konservatives politiske plakater, hvor der blandt andet står: 'Stop Nazi Islam Isme'.

Hvis jeg skal sige det ligeud, så mener jeg, det er propaganda på højt niveau. Vi kan ikke fjerne plakaterne, og derfor udtrykker vi os her, fordi vores ord er vores største våben, siger 17-årige Zaid Nasrati fra Frederiksberg Gymnasium.

Ud med tiggerne: DF og K klar med bødestraf og udvisning
Ud med tiggerne: DF og K klar med bødestraf og udvisning

Den anden initiativtager, 16-årige Younes Elhamss fra samme skole, er også rystet.

- Det er problematisk, at man har taget en af vor tids største forbrydelser og koblet det sammen med en religion, som i bund og grund ikke har gjort noget. Det er på tide, at man stopper med at beskylde religion for dens tilhængeres handlinger, påpeger han til metroxpress.

Her ses de to initiativtagere til dagens happening. Til venstre står 16-årige Younes Elhamss og til højre ses 17-årige Zaid Nasrati.

Betegnelsen 'naziislamisme' provokerer ligeledes den fredselskende bevægelse, 'Stop had' som aktivt bekæmper hate crime.

KLUMME: Når ‘de rigtige’ ytrer sig
KLUMME: Når ‘de rigtige’ ytrer sig

- Vi synes, det er et meget klodset ordvalg, der skal nuanceres før man kan tillade sig at slå sådan noget op. Vi laver en lille, komisk happening, men undertonen er alvorlig, forklarer Jacob Nicu, stifter af 'Stop had', der vil skabe opmærksomhed om det, som han kalder for 'manglende nuancering' fra de Konservative.

Happeningen varede cirka 30 minutter, men kun omkring ti var mødt op for at sende 'en manifestation'.

Q til konservative: Er I SÅ desperate?
Q til konservative: Er I SÅ desperate?

- Jeg havde håber på, at der ville komme flere, griner Jacob Nicu, der går mere op i at få spredt budskabet til andre, så der bliver stillet ressourcer til at bekæmpe ekstremisme i skoler og fængsler.

Organisationen, der består af ulønnede medarbejdere, har flere tiltag såsom 'Stop had på skoleskemaet', men nu skal partiformand Søren Pape Poulsen og co. have 'en kærlig hånd'.

Der er ifølge Jacob Nicu forlydender om, at de omdiskuterede plakater er ved at blive fjernet.

DEBAT: Er valgkampen for fremmed-fjendsk?
DEBAT: Er valgkampen for fremmed-fjendsk?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx