Af Ritzau - 28/12-16 10:16

Minister vil hjemsende somaliske kvoteflygtningeMinister vil hjemsende somaliske kvoteflygtninge

Somaliere skal hjem. For mange er kriminelle og på bistand, mener integrationsminister Inger Støjberg (V).

storybild

Integrationsminister Inger Støjberg (tv) vil hjemsende langt flere somaliere, hvis Somalia vil modtage dem. De er kriminelle og dårligt integrerede, mener hun. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Somaliske flygtninge skal hjem. Derfor undersøger Udlændingestyrelsen, om vi kan sende 100 somaliske kvoteflygtninge retur.

Det siger integrationsminister Inger Støjberg (V) til Ritzau.

Det bekymrer FN's vicehøjkommissær for flygtninge, Volker Türk, hvilket han skriver i et brev til den danske minister. Türk mener ifølge avisen Information, at somalierne bør blive i Danmark, fordi de som kvoteflygtninge er placeret i Danmark gennem FN's Flygtningehøjkommisariat, UNHCR.

- Hvis man ikke længere har behov for beskyttelse, så skal man ikke fortsat have asyl i Danmark. Somalierne er blandt de flygtninge og migranter, som er faldet allerdårligst til i Danmark, siger Inger Støjberg.

- Både hvis vi måler på kriminalitet og offentlig forsørgelse. Derfor mener jeg, at det er bedst for både dem og os, hvis flere kan vende hjem. Det gælder også for kvoteflygtninge.

Flygtningenævnet vurderer, at somaliere ikke længere får asyl, blot de bor i hovedstaden Mogadishu. Byen er ikke så farlig som før. Somalierne kan dog kun sendes hjem, hvis Somalia vil modtage dem, erkender Inger Støjberg.

- Det er præcis rigtigt, at det afhænger af, at lande tager imod deres egne borgere. Men det er de også forpligtet til, siger hun.

Derfor kobler Danmark ulandsbistand til lande, som modtager statsborgere. Det skal særlige udsendelses-attacheer forhandle på plads, siger Inger Støjberg.

Hun er klar til at sende flere flygtninge retur.

- Vi skal passe godt på mennesker, så længe de er forfulgt. Men bliver der fred i hjemlandet, så det er sikkert at komme tilbage, så skal man ikke opholde sig i Danmark. Så skal man hjem og bygge sit land op, siger hun.

Det er alt for svært at hjemsende afviste asylansøgere og migranter, mener Inger Støjberg.

- Det er et meget, meget stort problem, ikke kun for Danmark, siger integrationsministeren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LA-ordfører: Hash er lovligt om 5-6 år
bt.dk
Medie: Mourinho vil lade rekordkøb...
bt.dk
Fik hjertestop i politiets varetægt:...
bt.dk
I skammekrogen: Superliga-assistent...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx