Af Lars Dinesen - 14/04-15 21:45

Kommentator: Naivt af S at parkere af dagpenge-debatKommentator: Naivt af S at parkere af dagpenge-debat

Socialdemokraterne klarer sig ikke gennem en valgkamp uden at snakke dagpenge, vurderer politisk kommentator.

storybild

Frem mod det kommende folketingsvalg bliver det svært for Socialdemokraterne at slippe uden om at forholde sig til det omdiskuterede dagpengesystem.

Det vurderer politisk kommentator og chefredaktør Troels Mylenberg fra Fyns Amts Avis, efter at FTF og LO, som samlet organiserer 1,5 millioner lønmodtagere, tirsdag har lanceret et nyt udspil vedrørende dagpengespørgsmålet.

- Det seneste halve år har regeringen lykkes meget godt med at få parkeret debatten om dagpenge, men man har været naiv i regeringen, hvis man har troet, at man kunne klare sig gennem en hel valgkamp, uden at det kom op, siger han og tilføjer:

SF i drille-offensiv om dagpenge: Sidste chance, Helle
SF i drille-offensiv om dagpenge: Sidste chance, Helle

- Dagpengespørgsmålet bliver en vigtig del af valgkampen, og Socialdemokraterne kommer til at blive spurgt om, hvad der skal ske med dagpengesystemet.

Socialdemokraterne har det seneste stykke tid undladt at svare på dagpengespørgsmålet med henvisning til, at en kommission i øjeblikket arbejder på at finde ud af, hvordan dagpengesystemet kan forbedres.

- Det er ret bemærkelsesværdigt, at man i lang tid har kunne undgå dagpengespørgsmålet, for det har været regeringens dybeste sår gennem de seneste tre et halvt år, og det har været den væsentligste årsag til vælgerfrafald, siger Troels Mylenberg.

Socialdemokrat vil ikke afsløre hvad der sker med dagpenge efter valg.
Socialdemokrat vil ikke afsløre hvad der sker med dagpenge efter valg.

Senest efterlyser SF konkrete svar på dagpengespørgsmålet. Det gør de blandt andet med reklamekampagnen "Det dagpengeproblem du kender", som kommer i kølvandet på Socialdemokraternes "Det Danmark du kender"-kampagne.

Det nye dagpenge-udspil fra organisationerne FTF og LO består af ni principper.

Måling: Sundhed og indvandring optager flest vælgere
Måling: Sundhed og indvandring optager flest vælgere

Blandt dem lyder blandt andet organisationernes forslag om, at omkring 10.000 færre om året bør miste retten til dagpenge. Et andet af omdrejningspunkterne lyder, at det skal være lettere at genoptjene retten til dagpenge.

LÆS OGSÅ: Mistillid og kold luft i regeringstoppen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx