15/05-14 23:16

Hver anden Venstre-vælger: Ikke i orden, Løkke!Hver anden Venstre-vælger: Ikke i orden, Løkke!

Venstres vælgere bryder sig ikke om, at partiet har betalt tøj til formanden for 152.000 kroner, viser meningsmåling.

storybild

Løkke er kommet i modvind blandt sine egne vælgere, efter at det er kommet frem, at Venstre for par år siden købte dyrt tøj til ham. (Billede: Polfoto)

Venstres udgifter til formandens klædeskab vækker modstand blandt partiets egne vælgere.

Det viser en meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Wilke for Jyllands-Posten. 49 pct. af Venstres vælgere mener ikke, at det var i orden, da partikassen inden folketingsvalget i 2011 betalte 152.000 kr. for tøj til Lars Løkke Rasmussen, der dengang var statsminister.

Løkke laver sjov med tøjsagen i fødselsdagstale
Løkke laver sjov med tøjsagen i fødselsdagstale

Indtil videre er der ikke fremkommet beviser i tøjsagen, som dokumenterer, at Venstre eller Løkke har forbrudt sig mod f.eks. skatteregler. Men for visse Venstre-vælgere opleves sagen alligevel som afgørende for deres støtte.

14,1 pct. svarer, at sagen får dem til at overveje at flytte krydset ved næste valg, og 11 pct. er i tvivl om, hvorvidt sagen kan få de konsekvenser. 14,4 pct. af Venstre-vælgerne svarer også, at de anser den siddende socialdemokratiske statsminister, Helle Thorning-Schmidt, som en mere troværdig kandidat til statsministerposten end Løkke.

Konservativt håb raser mod Løkke: Han skal ud
Konservativt håb raser mod Løkke: Han skal ud

- Jeg ville lyve, hvis ikke jeg sagde, at det er træls, når sådan nogle sager dukker op. Men det vigtige her er at forholde sig til, om Lars Løkke er en dygtig politiker, og det er han, siger Venstres politiske ordfører Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Nye detaljer om det uhyggelige...
bt.dk
To teenagepiger havde billet til...
bt.dk
Forskere har fundet verdens vildeste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx