23/10-14 13:07

Ukendt DF-politiker erobrer EU-postUkendt DF-politiker erobrer EU-post

Jørn Dohrmann måtte gennem en minihøring for at blive delegationsleder. Her forsvarede han Schengenaftalen.

Efter at Morten Messerschmidt (DF) blev vraget til posten som formand for Europaparlamentets delegation for forholdet til Schweiz, Norge og Island, lykkedes det i stedet partifællen Jørn Dohrmann at vinde tillidsposten torsdag formiddag.

Mens Messerschmidt med sine skarpe holdninger deler vandene og ikke kunne accepteres af den borgerlige EPP-gruppe, var der ikke mange, som kendte reserven.

Thorning haler – lidt – ind på Løkke
Thorning haler – lidt – ind på Løkke

- Mange tænkte nok: Vi kender knap nok manden, og jeg kan da godt forstå dem. De har knap nok haft mulighed for at læse mit cv. Så jeg skulle lige fortælle, hvad jeg står for, siger Jørn Dohrmann.

- Det gjorde jeg i salen, og derpå havde vi en runde, hvor de forskellige partigrupper kunne stille mig spørgsmål. Det var nærmest en minihøring.

Dohrmann blev efterfølgende valgt til posten uden afstemning.

- Det er en stor ære for mig at få lov at arbejde sammen med mange forskellige lande og være delegationsleder på så vigtigt et område, som disse lande er, siger DF'eren.

V og DF raser over udviklingsmilliarder til asylansøgere
V og DF raser over udviklingsmilliarder til asylansøgere

Udskiftningen er sket efter halvanden uges intenst lobbyarbejde, hvor Messerschmidt forgæves har forsøgt at få de to store grupper - de borgerlige i EPP og socialdemokraterne i S&D - til at omgøre deres beslutning fra sidste uge om at vrage ham til posten.

Hos EPP siger parlamentsmedlem Andreas Schwab fra tyske CDU, at formandsposten ikke har stor politisk betydning.

- Disse delegationer er kun nødvendige for at arrangere sammenkomster i en venskabelig atmosfære med repræsentanter for disse lande. Der skal ikke besluttes noget politisk der.

DF: Historikere skal faktatjekke DR's dramaserier
DF: Historikere skal faktatjekke DR's dramaserier

Spørgsmål: Men alligevel blev formandsvalget i høj grad politisk?

- Mange kolleger tvivlede på hr. Messerschmidt på grund af hans historie og tidligere udtalelser. Der skal også være en vis troværdighed, når man forsvarer disse europæiske beslutninger om Schengen og fri bevægelighed.

- Her var hr. Dohrmanns udtalelser meget klare. Han forsvarede Schengen og arbejdskraftens ret til at slå sig ned og søge arbejde overalt i EU, siger Andreas Schwab.


/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Dansker bag banebrydende forskning:...
bt.dk
Gymnasieelever raser over rektor:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx