Af - 14/06-17 22:32

Han er en af Danmarks rigeste - sådan var min barndomHan er en af Danmarks rigeste - sådan var min barndom

Christian Stadil er en af Danmarks rigeste, men sådan har det ikke altid været.

storybild

Christian Stadil med sin kone Alice Brunsø. (Billede: Scanpix)

Da Christian Stadil var barn, var hans far studerende, og han har derfor lært, at der altid skulle tænkes over, hvad pengene bliver brugt til.

Det fortæller rigmanden i et interview med Børsen.

Med en formue vurderet til 3,9 mia. kr. og en 25. plads over Danmarks rigeste på Berlingskes rigmandsliste, er det ikke sparsommelighed og pengemangel, der som det første dukker frem i tankerne, når man tænker på Christian Stadil og hans far Thor Stadil.

Men selv om formuen i dag er så stor, at kun fantasien sætter grænser for, hvad de to kan tillade sig at købe, så har det ikke altid været sådan.

Dansk milliardær med opråb: Tro ikke på det - jeg bliver misbrugt i reklame
Dansk milliardær med opråb: Tro ikke på det - jeg bliver misbrugt i reklame

Det fortæller den karismatiske Hummel-ejer i et interview med Børsen. Hans far, Thor Stadil, var nemlig stadig i gang med at læse jura, da Christian Stadil blev født.

Og derfor var det moren, Kirsten Malling Stadil, der forsørgede familien.

- ... Vi manglede bestemt ikke noget, men havde heller ikke mange penge i min opvækst. Vi boede et dejligt sted tæt på skov og strand med mere, men vi skulle altid tænke over, hvad vi brugte pengene til, da der altid var et loft, fortæller Christian Stadil til Børsen.

Mens pengene måske ikke kunne tælles i hundredvis af millioner, da Christian Stadil, der er enebarn, voksede op, så har familien senere fået stor økonomisk succes.

Thor Stadil er politianmeldt i Venezuela
Thor Stadil er politianmeldt i Venezuela

Thor Stadils far, der var grosserer fra Gentofte, havde nemlig aktier i et fødevarefirma i Odense. Og da han døde, arvede hans børn aktierne.

Thor Stadil, der i 1971 blev færdig med at læse jura og derefter blev advokatfuldmægtig, viste hurtigt, at han havde talent i branchen. Og da han havde tjent nok penge som advokat, købte han sine søskende ud af firmaet, har Christian Stadil tidligere fortalt til Berlingske.

Og Thor Stadil genetiske ophav som grossersøn fornægtede sig ikke, og da han op gennem 90’erne begyndte at bruge mere tid på at passe sine egne forretningsaktiviteter, begyndte familiens formue for alvor at svulme.

Hummel melder bortvist direktør til bagmandspolitiet
Hummel melder bortvist direktør til bagmandspolitiet

Thor Stadil viste, at han havde næse for at lave en god forretning, og familiens selskab Thornico, der er et konglomerat, som investerer i alt fra fødevareindustri og ejendomme til shipping og sportstøj begyndte at få stor succes.

Ifølge Christian Stadil har det været en fordel for familien, at hans far ikke bare fik alt forærende, men at han skabte det meste selv.

- I 1990’erne var der ingenting, og jeg tror, at Thornico har kunnet lade sig gøre, fordi jeg ikke bare har arvet det hele, men har skabt det sammen med min far. Hvis jeg havde fået det hele foræret, havde jeg ikke kunnet finde mig selv til rette i det, har han udtalt til Berlingske.

Thornicos investering i tøjbranchen har nok været hovedårsag til, at Thor og Christian Stadil er blevet landskendte. For efter at far og søn købte det fallerede dansk-tyske tøjmærke Hummel i 1999, har de formået at gøre mærket voldsomt populært.

Bortvist direktør overvejer at sagsøge Hummel for injurier
Bortvist direktør overvejer at sagsøge Hummel for injurier

Brandingeksperter har tidligere fortalt til BT, hvordan brandets popularitet blandt andet har hængt sammen med den store eksponering af Christian Stadil og hans image.

Selv om Christian Stadil i dag har rigeligt med penge, kaster han fortsat ikke voldsomt om sig med dem, fortæller han til Børsen. Han har gennem alle årene trukket en ’konservativ’ løn til sig selv fra familievirksomheden, som ifølge ham er ’væsentligt mindre’, end hvad de fleste af Hummels direktører tjener, fortæller han.

Og da han sidste år trak et personligt udbytte ud af selskabet, gik det primært til at lave en ny kælder, forklarer han.

Christian Stadil har de seneste år været kærester med Alice Brunsø, og parret har sammen tre børn og bor i en villa nord for København.

LÆS OGSÅ: Hummel melder fyret direktør til politiet for bedrageri

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx