Af - 02/06-15 21:59

S-minister: Jeg håber, Alternativet kommer indS-minister: Jeg håber, Alternativet kommer ind

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) bakker op om en af valgets helt store jokere: Alternativet. Det er et sympatisk parti, selvom økonomien ikke altid hænger sammen, lyder det.

storybild

(Billede: Polfoto)

- Jeg håber, Alternativet kommer ind. De er et friskt pust, og jeg kan sagtens se nogle sympatiske ting ved det, de står for.

Sådan lyder det fra Dan Jørgensen, fødevareminister og socialdemokrat.

- Jeg synes også, at det er sundt nok for etablerede partiet som mit eget, at vi får noget inspiration fra nogen, der kan tænke ud af boksen, siger han til metroxpress.

Socialdemokrater hælder Elbæks 30 timer ned af brættet
Socialdemokrater hælder Elbæks 30 timer ned af brættet

Dan Jørgensen er den første top-politiker og socialdemokrat, der officielt har udtalt så markant støtte til det nye parti, der i den grad har overrasket.

Det var nemlig de færreste, der spåede Uffe Elbæk og Alternativet en realistisk chance for at blive valgt ind i Folketinget, da Liste Å i 2013 blev præsenteret som Danmarks nye, grønne parti.

Nu ligger de over spærregrænsen i meningsmålingerne og kan endda ende med at blive tungen på vægtskålen, når den næste statsminister skal findes.

Måling: Alternativet overhaler Konservative
Måling: Alternativet overhaler Konservative

Mange kommentatorer har da også forudset, at rød blok før eller siden vil begynde at tale Alternativet op for at sikre, at de kommer ind. For kommer de ikke ind, kan det betyde et betydeligt stemmespil på rød side og dermed måske dårligere chancer for at genvinde regeringsmagten.

Dét afviser Dan Jørgensen er grunden til, at han bakker op om Elbæk.

En megafonmåling viser, at en fjerdedel af alle Alternativets stemmer kommer fra Socialdemokraterne - hvorfor hepper du på stemmer, som går fra S til Å?

- Jeg vil sige, at jeg håber, de kommer ind. Men jeg håber ikke, at de tager vores stemmer, det er klart, siger Dan Jørgensen.


Men du mener, Alternativet fortjener at blive valgt ind?

- Det er jo ikke er et parti, der har en sammenhængende økonomisk plan med finansiering til alt, som jeg mener, man bør have i et parti. Men jeg kan godt lide deres fokus på iværksætteri, dyrevelfærd og økologi.

Ny måling: Nu fører Thorning over Løkke
Ny måling: Nu fører Thorning over Løkke

Alternativet mener eksempelvis også, at vi kun skal arbejde 30 timer i uge. Hvad mener du om det?

- Det synes jeg er et rigtig dårligt forslag, som vi ikke har råd til her i landet.

Der er mange, der har svært ved at forstå, hvad Alternativet står for. Kan du kort forklare det?

- De står i hvert fald for en ny debatform og politisk kultur. De synes, at man skal tale mere ordentligt til hinanden og være lidt mere åben og inddragende, og det kan jeg godt se noget sympatisk i, siger Dan Jørgensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Khader: Danmark bør boykotte fodbold-VM
bt.dk
Superliga-klub bløder: Præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx