Af - 06/09-16 19:27

Debat om indsamling til såret betjent: - Forstår ikke denne indsamlingDebat om indsamling til såret betjent: - Forstår ikke denne indsamling

Betjenten, der onsdag blev skudt i hovedet ved Christiania, er stadig i kritisk tilstand. Hans kolleger har oprettet en indsamling, men ikke alle støtter den.

Bildstrecke im Grossformat »

Onsdag blev en politimand hårdt såret på Christiania, da han blev skudt i hovedet. Mens de to andre ramte er uden for livsfare, er betjentens tilstand stadig kritisk.

Derfor har betjentens kollegaer nu besluttet sig for at støtte ham og hans gravide kæreste med en økonomisk indsamling, der skal hjælpe ham til at komme på fode igen.

Betjente starter indsamling til hårdt såret kollega: Sådan kan du hjælpe
Betjente starter indsamling til hårdt såret kollega: Sådan kan du hjælpe

- En af mine kollegaer valgte at sende en besked rundt internt om, at han gerne ville stå for at indsamle nogle penge til den sårede kollega. Så har alle de kollegaer, der har hørt det, sagt det til nogle af deres venner osv, og så har den bredt sig på en eller anden mærkelig måde, siger Michael Bergmann Møller, der er formand for Københavns Politiforening, til Ekstra Bladet.

Iværksætteren Martin Thorborg har delt indsamlingen:

Og folk skriver rosende og støttende ord i bunkevis, samtidig med at folk sender billeder af deres overførsler. En giver to kroner - en giver 1000.

- Jeg har den dybeste respekt for de mennesker, der påtager sig et ansvar for at passe på os andre, om det så er politifolk, brandmænd, soldater, redningsfolk etc. som velvidende, at der er en risiko, alligevel tropper op - for det er dem de er, er der en, der skriver.

Historisk dag: Christiania overmaler ikoniske motiver på Pusher Street
Historisk dag: Christiania overmaler ikoniske motiver på Pusher Street

Kritik af indsamlingen
Ikke alle er lige positive. Flere tror ikke på at indsamlingen er sand, og nogle er bare uenige.

- Kommer der også en indsamling til den civile, der blev skudt af en betjent?

- Forstår ikke denne indsamling. Han får da den behandling, som behøves og sygedagpenge mm, præcis som alle andre i dette land! At hans tilstand er kritisk er bestemt tragisk blot for at passe sit job !

- Jeg er ikke med? Altså jeg synes, deres situation er dybt tragisk, og jeg har lyst til at donere, det skal bare lige give mening for mig. Kan forstå hans genoptræning er støttet af staten, og pengene fra indsamlingen dermed primært går til hans gravide kæreste, så tænker, hun ikke har andre indtægter, eller? Hvor meget vurderes det, de har brug for? Altså lader de den køre til de rammer 2 eller 10 millioner, og hvad skal alle de mange overskydende kroner bruges på?

- Men ham politiet skød ned og dræbte med koldt blod trods det de er skarp skytter.
Hans hans familie har måske også brug for hjælp. Bare en lille tanke.

Lukas Graham blander sig i hash-debatten
Lukas Graham blander sig i hash-debatten

- Hvad med at samle ind til ham flaskesamleren, som blev skudt i hovedet, som politien ikke nåede at beskytte? Self er det forfærdeligt. Men der 3 der blev skudt. Hvorfor kun samle ind til 1?

- Jeg mistede min bror min nevø 4år niece 8år i brandulykke. Der var sgu ingen, der hjalp! Ikke engang krise psysk... Så man skal åbenbart være betjent, før folk eller staten hjælper.

- Gad vide om den stakkels betjent ikke får den pleje gratis. Og løn vil han helt sikkert opretholde. Så jeg er en kende mistænkelig. Over for sådan en indsamling..? Beklager.

- Politiet forsikringsselskab popermo dækker politiet betjente og deres familie, når ulykker som den opstår. Hvad er det præcis, der bliver samlet ind til. Jeg ved, at betjente får alt den hjælpe man kan får i sådanne situationer.

Ro på Christiania efter rydning af Pusher Street
Ro på Christiania efter rydning af Pusher Street


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx