Af Ritzau - 15/12-16 14:12; Opdateret: 15/12-16 14:46

Eks-præst skal fire år i fængsel for millionsvindelEks-præst skal fire år i fængsel for millionsvindel

En 52-årig kvinde brugte 8,7 millioner kroner, der tilhørte en dement kvinde, som hun var økonomisk værge for.

storybild

En kvindelig præst brugte penge på hoteller, flyrejser og kroophold, da hun i 2009 til 2013 var økonomisk værge for en dement kvinde ifølge anklageren. Hun overførte flere gange penge fra den demente kvindes konto til sin egen. (Billede: Scanpix/Claus Bech Andersen)

En 52-årig tidligere præst skal fire år i fængsel for at have bedraget en dement kvinde for 8,7 millioner kroner. Det har en enig domsmandsret i Retten i Næstved besluttet torsdag.

Den tidligere præst Ingrid Marten Trolle-Monsen var økonomisk værge for den demente kvinde fra 2009, til kvinden døde i 2013. I de år overførte hun flere gange penge fra den ældre kvindes konto til sin egen.

Selv mener den dømte kvinde, at hun brugte pengene i den ældre kvindes interesse.

Hun brugte blandt andet omkring to millioner kroner på at købe et hus til sig selv og sin kone og endnu flere millioner på at renovere det.

Huset er ved dommen blevet konfiskeret.

Under retssagen blev det også dokumenteret, hvordan præsten i årene som værge brugte penge på flyrejser, hoteller og kroophold.

Straffen på fire års fængsel er højere, end den anklageren har krævet. Anklager Søren Martin Jensen har kun krævet, at hun fik tre år og seks måneders fængsel.

Han argumenterer for, at det er skærpende, at præsten som værge udnyttede et tillidsforhold. Desuden er der tale om et stort beløb, som blev overført over en årrække.

- Tiltalte levede en overdådig tilværelse på første klasse med hoteller og rejser, siger Søren Martin Jensen.

Ingrid Marten Trolle-Monsen er desuden dømt for at have ændret i kirkebogen, så den demente kvinde fremgik som hendes mor.

Hun forklarer, at hun ændrede kirkebogen, fordi den demente kvinde i virkeligheden var hendes mor.

Den demente kvinde blev gravid med sin bror, hævder hun. Derfor blev kvinden overdraget ved fødslen, lyder forklaringen. I stedet voksede hun op hos sin far, der er bror til den demente kvinde, og hans kone.

Retten slog dog i afgørelsen fast, at spørgsmålet om, hvorvidt den ældre kvinde var hendes mor, ingen indflydelse har på dommen.

Den dømte kvinde vil nu tænke over, om hun vil anke dommen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx