29/12-15 14:47; Opdateret: 29/12-15 15:24

Jens Rohde i underbukser jagtede tyv med farveblyant og fjernbetjeningJens Rohde i underbukser jagtede tyv med farveblyant og fjernbetjening

Eu-parlamentarikeren Jens Rohde foretog natten til tirsdag en civil anholdelse af en indbrudstyv i Viborg.

storybild

(Billede: Polfoto)

En indbrudstyv fik sig natten til tirsdag noget af en overraskelse, da han forsøgte at begå indbrud i et hus på Friggsvej i Viborg.

EU-parlamentarikeren Jens Rohde bor nemlig i huset. Han var vågen og satte straks efter tyven, og det må have været noget af et syn, for jagten foregik kun iført underbukser og med en farveblyant i den ene hånd.

Det skriver Viborg Folkeblad tirsdag.

- Jeg kunne høre noget, der knirkede ude i entreen. Først troede jeg, det var min kone, indtil lydene blev for mærkelige, og jeg kunne se et blåligt lys gennem den revne, som er under døren, siger politikeren til Viborg Folkeblad.

- Jeg går med en fjernbetjening i hånden, hvilket jeg ikke rigtig var klar over, og griber så også en farveblyant, der ligger på bordet, med den anden hånd for at have noget spidst, hvis nogen skulle komme i mod mig.

- Da jeg åbner døren, kan jeg se noget lommelygtelys, og at hoveddøren står åben, fortæller Jens Rohde, der i det samme sekund så nogen flygte fra stedet.

Han sætter efter tyven, men først da han råber, at han har en kniv i hånden, stopper tyven sit løb, og Jens Rohde får manden ned på jorden og foretager en civil anholdelse.

Mens de to ventede på, at politiet kom, fortæller Rohde, at han faktisk nåede at få ondt af manden.

- Jeg er sådan en blødsøden type, og det er jo en hamrende trist skæbne, fortæller han.

Jens Rohde siger, at han i dag er delvist i chok over hændelsen, og at han ikke helt kan forklare, hvad der fik ham til at handle, som han gjorde.

- Jeg tror at frygten gik over i raseri. Jeg reagerede helt instinktivt, for jeg blev simpelthen så stikhamrende tosset, siger han

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nokia gør det igen: Genopliver gammel...
bt.dk
Forskere er forbløffede over ny...
bt.dk
Topdirektør tog på stripklub på...
bt.dk
Gammel kending blev igen stoppet af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx