Af - 09/06-16 15:58

Argh! Danmark invaderet af myg - sådan undgår du de irriterende bæsterArgh! Danmark invaderet af myg - sådan undgår du de irriterende bæster

Der er rekordmange myg i Danmark lige nu, oplyser DTUs Veterinærinstitut.

Bildstrecke im Grossformat »

Sommerplagen er over os - og i rekordstort antal.

De møgirriterende myg har haft fantastiske betingelser dette forår, og derfor er der historisk mange af de små møg-vampyrer.

- Der er tale om skov- og strandengsmyg, som på trods af navnet findes overalt i Danmark. De overvintrer som æg, og er afhængige af et vådt klima, når de klækker om foråret. Der har de været heldige i år, hvor tørken først kom, da de var udklækket, siger epidemiolog ved DTUs Veterinærinstitut, René Bødker.

Sådan undgår du at blive myggeføde i varmen
Sådan undgår du at blive myggeføde i varmen

Det kan endda blive endnu værre i løbet af sommeren, fordi der blot er tale om én af fem grupper myg, som er udklækket på nuværende tidspunkt. Senere kommer sumpmyg og andre arter til.

Denne graf fra hjemmesiden myggetal.dk viser, at antallet af myggestik er det højeste, siden man begyndte at måle.

Foto: Myggetal.dk.

Ekspertens råd til at undgå myg er desværre ikke noget revolutionerende nyt - til gengæld er det gennemprøvet og meget effektivt.

- Hvis man går i lange bukser og trøjer med lange ærmer, samt køber sig en myggespray, så er det faktisk utroligt effektivt, siger René Bødker til metroxpress.

Her kan du læse flere råd til, hvordan du undgår myggestik.

Ny forskning kan måske udrydde myg
Ny forskning kan måske udrydde myg

- Men mit allerbedste tip er, at man ikke skal bruge sin energi på at være bange for myggestik. Vi bor jo heldigvis i et land, hvor det er helt ufarligt at komme i nærkontakt med dem.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx