Af - 15/09-16 13:47

Danskerne tænder på actionfyldte oplevelser - dødsdriften driver osDanskerne tænder på actionfyldte oplevelser - dødsdriften driver os

Når vi skal forkæle os selv med en anderledes oplevelse, er det ofte i actionkategorien, vi henter inspiration. Det er ønsket om at leve og ønsket om at dø, der får os til det, lyder det fra psykolog.

storybild

vægtløs i Tåstrup. Har du altid drømt om at svæve vægtløs i luften og samtidigt ikke haft løst til at risikere livet ved at frit fald med faldskærm, så kan du nu forsøge dig med Copenhagen Air Experience. 5 store turbiner blæser dig op i en højde af 6 meter, hvor du kan boltre dig i vægtløs tilstand. (Billede: Erik Refner)

Fyr den af i en superbil, kast dig ud af et fly med en faldskærm på ryggen eller tag kørekort til en kampvogn.

Mulighederne for at stimulere sin indre adrenalinjunkie er mange, og danskerne elsker det.

- Actionkategorien er bare populær. Den pirrer vores indre vovehals og giver os muligheden for at være James Bond for en dag, siger Nicolai Krogh, administrerende direktør i det danske firma GO DREAM, der sælger oplevelser i alle afskygninger.

- Ja, og så er det bare er sjovere at fortælle sine venner, at man har sprunget faldskærm end at sige, at man har spist brunch, understreger Nicolai Krogh.

Danskere frygter det kedelige liv: Fylder hverdagen med vild action
Danskere frygter det kedelige liv: Fylder hverdagen med vild action

Hos en anden aktør på det danske oplevelses-gavemarkedet oplever man ligeledes stor interesse for spænding og action:

- Vi ser et meget konstant salg af adrenalinoplevelser, hvor det primært er motorsport og de meget drenge- og mandsdominerede begivenheder, der sælger, fortæller direktør i Smartbox, Henrik Berg.

Men hvad er det reelt, der tænder vores indre adrenalinjunkie og får os til at hoppe ud fra en flyvemaskine 3.000 meter over jorden kun iført en rygsæk med stor sammenfoldet stofdug i? Er det ønsket om at leve? Eller snarere ønsket om at dø?

Det er begge dele, siger autoriseret psykolog Margrethe Ahlefeldt:

- Mennesket har altid haft en optagelse af dødsdriften, og derfor søger vi den aktivt. Lidt populært kan man kalde det en James Dean-mentalitet, hvor man på den ene side er bange for at leve, men også bange for at dø, siger hun og refererer til skuespillerens rebelske og til tider dumdristigske karakter.

Ifølge Margrethe Ahlefeldt vælger vi de actionfyldte begivenheder med adrenalinrusen til følge, fordi de er med til at udforske og udfordre os som individer:

- Ved hele tiden at skubbe vores grænser og søge det ukendte, lærer vi noget om os selv. Og for nogen er det måske essentielt for overhovedet at kunne mærke sig selv. De har et behov for at sparke nogle døre ind for at vide, at de lever, lyder det fra psykologen.

TV: 6-årige Elias er Danmarks yngste ninja og lister som en panter
TV: 6-årige Elias er Danmarks yngste ninja og lister som en panter

Én af dem, der har brug for at mærke, at han lever, er 23-årige Casper Søby Hansen. Han er metroxpress' kameramand og hopper i aften med en faldskærm spændt fast på ryggen ud af et fly i 3.000 meters højde, imens han med 300 km/t. suser mod jorden og filmer det hele live over Facebook.

Så hvis du vil med på en anderledes flyvetur, skal du følge med på metroxpress' Facebook omkring klokken 18.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx