Af Lars Dinesen - 08/11-15 08:29

Stormen Freja havde godt tag i NordjyllandStormen Freja havde godt tag i Nordjylland

Limfjordsbroen var lukket nogle timer på grund af risiko for, at stort stillads skulle vælte ud over broen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Et kraftigt blæsevejr rykkede natten til søndag ind over det danske fastland fra vest med vindstød omkring 33 meter i sekundet målt i blandt andet nordjyske Hanstholm.

På grund af uvejret er Øresundsbroen søndag morgen lukket for al trafik, og tidligere på natten lukkede også Limfjordsbroen for bilister, cyklister og fodgængere.

Omkring klokken 05.00 genåbnede broen mellem Aalborg og Nørresundby dog, efter at der havde været risiko for, at et 12 etager højt stillads skulle vælte ned på forbindelsen over Limfjorden.

DMI advarer mod kraftig storm: Se hvornår den rammer dig
DMI advarer mod kraftig storm: Se hvornår den rammer dig

Ifølge Nordjyllands Politi fik stormen, der af DMI er blevet døbt Freja, det til at ruske godt og grundigt i området.

- Det er ved at blæse lidt af nu, men vi har haft en del træer, der er væltet ud over veje, og tagsten, der flyver fra huse. Jeg kunne godt forestille mig, at nogle små veje ikke er farbare på grund af væltede træer, siger vagtchef Henrik Bech, som har haft mange stormrelaterede opkald i løbet af natten.

DMI havde i forvejen forudset, at Vendsyssel, Aalborg, Læsø og Jammerbugt blev hårdest ramt af nattens uvejr. Også i resten af landet var der varslet vindstød op til stormstyrke.

Weekenden bliver lun og omskiftelig i vejret
Weekenden bliver lun og omskiftelig i vejret

Hos Østjyllands Politi fortæller vagtchefen, at der har været "nogle enkelte" anmeldelser om væltede træer og stilladser. Også trampoliner har været på afveje.

Også hos politikredsene i Sydøstjylland, Syd- og Sønderjylland samt Midt- og Vestjylland er der meldinger om væltede træer. Blandt andet er to mindre træer væltet ud på motorvejen E45, men de blev hurtigt fjernet og skabte ingen trafikale problemer.

Stormen Freja har bevæget sig mod øst, og i de sjællandske kredse er blæsevejret også blevet bemærket. Med undtagelse af lukningen af Øresundsbroen er der dog ikke tale om store hændelser, men træer og stilladser, der har været presset af stormvejret.

DMI: November bliver solrig og varm
DMI: November bliver solrig og varm

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarede tidligere bilister, der skulle over Storebæltsbroen.

- Vær særligt opmærksom ved passage af ankerblokke og pyloner! Kør forsigtigt, skrev kredsen på Twitter.

På Bornholm melder vagtchefen, at det har blæst op i løbet af de tidlige morgentimer. Men der er ikke kommet nogen stormrelaterede anmeldelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx