Af Fie West Madsen - 07/11-17 10:38

Største investering nogensinde: Nu får Danmark sin egen 'Jurassic Park'Største investering nogensinde: Nu får Danmark sin egen 'Jurassic Park'

Fra 2018 kan du opleve livagtige dinosaurerer gå frit omkring i Knuthenborg Safaripark, som samtidig udvider dyreparken med hele 30.000 kvadratmeter.

Dino

Det oplyser parken i en pressemeddelelse.

Udover vilde næsehorn, giraffer og zebraer kommer safariparkens gæster også fremover til at kunne stifte bekendtskab med brølende, forhistoriske væsner som triceratops, tyrannosaurus rex, ægte fossiler, store skeletter og en nulevende dyreart, emuerne, der er tæt relateret til dinosaurerne.

Dyreparken har investeret millioner af kroner i projektet og har i den forbindelse også fået de forhistoriske dyr lavet i samarbejde med den amerikanske palæontolog Chis DeLorey, der i mere end 25 år har ledet flere dinosaur-udgravninger i USA.

»At forbinde dinosaurer med nulevende dyr i en skov som denne er fantastisk. Her har man en naturlig skov, der også eksisterede i dinosaurernes tid. Mange af planterne blev faktisk også spist af dinosaurerne. Det ved vi, fordi vi har fundet dem i deres fossile lort,« siger Chris DeLorey.

Dinosaurerne er lavet, så de både kan brøle og i det hele taget virke så livagtige som muligt. Derudover kan kommende gæster i parken prøve kræfter med selv at være på dinosaurudgravning.

Ifølge ejer af Knuthenborg Safaripark, Christoffer Knuth, skal det nye projekt være med til at gøre parkens gæster endnu klogere på nutidens dyr.

»Dinosaurerne bruger vi til at lære om de dyr, vi har i dag. Ved at have dinosaurerne ved siden af nulevende dyr, kan man selv se forbindelsen mellem dyrene, der var engang og dyrene, der lever i dag. Vi ser altså på fortiden for at lære om fremtiden,« fortæller Christoffer Knuth.

Den nye dinosaurskov åbner for gæster på Store Bededag 27. april 2018.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx