Af - 18/01-14 13:03

SF vil straffe druk-diskotekerSF vil straffe druk-diskoteker

Da drukfester skader unge, skal diskoteker straffes langt hårdere, mener SF's sundhedsordfører Özlem Cekic.

storybild

Özlem Cekic. (Billede: Polfoto)

Unge kan skade deres sundhed og personlighed meget alvorligt ved at drikke sig fulde. Derfor bør sanktionerne strammes, så diskoteker og værtshuse mister bevillingen, hvis de holder drukfester med unge under 18 år.

Det siger SF's sundhedsordfører Özlem Cekic om, at diskoteker og værtshuse ifølge Politiken holder drukfester for mindreårige. På tre måneder fandt foreningen Alkohol og Samfund på Facebook 30 såkaldte 16+-fester, hvor arrangører ulovligt indbyder til fest.

- Man kan kigge på, om sanktionerne skal være hårdere. Vi skal sende et meget stærkt signal til branchen om, at det er uacceptabelt, at man sælger alkohol til unge under 18 år. Det har ret store sociale og sundhedsmæssige konsekvenser, siger Özlem Cekic.

16-årige inviteres til ulovlige fester
16-årige inviteres til ulovlige fester

Det er forbudt at udskænke alkohol til unge under 18 år. Desuden må man ifølge markedsføringsloven ikke målrette alkoholreklamer mod 16-årige.

- Det er meget bemærkelsesværdigt, at der ikke er frataget nogen bevillinger i 2013. Jeg vil rigtigt gerne spørge ind til, hvordan det hænger sammen, når så mange åbenlyst bryder loven ved at sælge alkohol til unge under 18 år, siger SF's sundhedsordfører

Diskoteket Maybe Not Bob i Otterup på Nordfyn lokker unge med vild fest og billige drinks.

- Så gør alle jo noget forkert. Det er normalt i branchen, siger diskotekets bestyrer, Thomas Nanboe, til Politiken.

Midt- og Vestjyllands Politi kender 16+-festerne.

- Det er et stigende problem, siger juridisk konsulent Torben Aasborg, men har på tre år aldrig frataget en bevilling for udskænkning af alkohol til mindreårige.

Özlem Cekic ønsker en oversigt over, hvor mange og hvor store bøder, politiet har uddelt i hvilke politikredse.

- Hvis folk bliver ved, må vi stramme garnet yderligere, siger Özlem Cekic.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx