Af - 10/02-16 14:55; Opdateret: 10/02-16 15:25

Har du prøvet? Så skummel er ny Facebook-funktionHar du prøvet? Så skummel er ny Facebook-funktion

Den 5. februar rullede Facebook en ny opdatering ud. Den nye funktion kaldes ‘Nearby Friends’ - og den kaldes 'creepy' af en specialist i sociale medier.

Bildstrecke im Grossformat »

I dette galleri kan du se 16 forskellige Facebook-typer.

Nu kan du ‘tilfældigvis’ støde ind i dine venner, hvis du synes, at det er lidt for lang tid siden, at i fik jer en snak over en kop kaffe. Ny Facebook-funktion tillader dig at følge dine venners (og kærestes) mindste skridt. Dog kun hvis den er aktiveret vel at mærke.

Hvis du og dine venner har funktionen aktiveret, kan du derfor nu se, om ‘jeg sidder stadig på arbejde’ er sandt nok, eller om det er en hvid løgn din kæreste har stukket dig.

- Det er creepy, at vi nu kan følge med i hinandens mindste skridt. Ikke bare med data, men nu også rent fysisk. Det taler til vores indre stalker, de her snagevaner, som vi bygger op i vores sociale medie aktivitet, siger social medie specialist hos kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese, Nathalie Camilla Larsen.

Sådan kan du bruge Facebook – uden den strømslugende app
Sådan kan du bruge Facebook – uden den strømslugende app

Funktionen kom ud i USA for et par år siden, men har altså nu ramt det danske marked. Ifølge Nathalie Camilla Larsen kan der være flere årsager til, at Facebook kommer med de her former for funktioner.

- Det her tiltag bidrager til hele Facebooks brandfortælling om at fejre venskabet: Nu ved ikke bare, hvor vores venner er online, men også hvor de fysisk befinder sig. Med funktionen prikker Facebook også til kritikken om, at sociale medier gør os mere indesluttet og afholder os fra at mødes "in real life", siger Nathalie Camilla Larsen.

Bruger du Facebook for meget? Så lider du måske af dette
Bruger du Facebook for meget? Så lider du måske af dette

Da funktionen kom til Danmark skrev social medie specialisten på sin Facebook profil:

Yay, ny creepy "venner i nærheden"-funktion på Facebook!
Alle de spontane kopper kaffe, jeg skal have med mine venner på Facebook nu. Hurra! Jeg inviterer ikke mig selv, jeg dukker bare op foran din dør. Ses <3.

En morsom opdatering, men også med et snert af alvor i sig.

- Det bliver pludselig ret tydeligt, hvor mange informationer, man deler om sig selv for tiden. Jeg har lokationsfunktionen på min iPhone tændt, men med funktionen i Facebook, gør det mig opmærksom på, at mine venner nu også kan finde ud af, hvor jeg befinder mig, siger Nathalie Camilla Larsen til metroxpress.

Hemmelig kode: Få det skjulte spil på Facebook Messenger
Hemmelig kode: Få det skjulte spil på Facebook Messenger

Hun understreger dog, at det da er positivt, at man nu har bedre mulighed for ‘tilfældigt’ at møde sine venner noget oftere. Men det har så også den negative side med sig.

- Funtionen umuliggør jo den lille hvide løgn, som er en del af det at være et menneske. Nu kan du pludselig blive taget for at lyve over for din kæreste om, hvor du har været. Vi har en slags social konsensus om, at vi alle smider en lille hvid løgn til tider, men hvis man bliver taget i den lille hvide løgn, så er det pludselig en rigtig løgn, siger Nathalie Camilla Larsen.

Inden du helt bekymret sidder på bodegaen med dine venner og febrilsk roder rundt inde i indstillinger, så er den fra start slået fra. Du skal selv ind og aktivere funktionen for at se, om din kæreste nu også er, hvor hun siger, hun er.

Facebook går ind i våbendebatten med nyt forbud
Facebook går ind i våbendebatten med nyt forbud

Derfor får du mærkelige venneanmodninger på Facebook
Derfor får du mærkelige venneanmodninger på Facebook


LÆS OGSÅ: Nu fjerner Facebook like-knappen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx