Af Ritzau - 23/05-16 07:51

Danmark splittes på midten: Varmt i øst og vådt i vestDanmark splittes på midten: Varmt i øst og vådt i vest

Danskere øst i landet kan få sommerdage i starten af ugen, mens man vestpå kan regne med byger.

storybild

Solen kommer til at varme danskere i den østlige del af landet op, mens jyder og fynboer må tage til takke med køligere og skyet vejr i løbet af ugens første dage. Genrefoto (Billede: Free/Colourbox)

Når der skal findes tøj frem i løbet af ugens første dage, kommer det til at have stor betydning, hvor i landet du befinder dig.

For mens danskere øst for Storebælt kan trække i sommerkjoler og shorts, skal jyder og fynboer formentlig finde de lange bukser og måske en regnjakke frem.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Mogens Rønnebek.

- Mandag og tirsdag er landet delt op med chance for sommerdage mod øst og mere ustadigt og vådt vejr i den vestlige del af landet, hvor det også bliver noget køligere, siger han.

- Den østlige del har stadig sommervarmen og får solskin med 20-25 grader, mens den vestlige del får noget køligere luft fra Nordsøen. Her bliver det skyet, og der kommer regn og byger, siger Mogens Rønnebek videre.

I Jylland og på Fyn bliver det mellem 13 og 18 grader. I løbet af dagene kan der falde op til ti millimeter regn.

Vinden bliver jævn til svag i hele landet, men i den vestlige del kommer vinden fra vest og nordvest, mens det i resten af landet blæser fra øst.

Senere på ugen bliver vejret mere ligeligt fordelt med overvejende tørvejr på tværs af landet, så den østlige del må vinke farvel til det sommerlige vejr, mens man i vest omvendt kan slippe for byger og regn.

- Det bliver lidt et kompromis hen på ugen. Onsdag bliver lidt mere ensartet, selv om tendensen fortsat er, at det er varmest mod øst. Når vi kommer frem til torsdag og fredag, er det mest tørvejr, nogen sol og 15-20 grader, siger Mogens Rønnebek.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Facebook har mistet 365 milliarder på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx