20/05-14 16:35

Svævefly styrter ned nær HolbækSvævefly styrter ned nær Holbæk

Piloten, der var den eneste, som var om bord på flyet, ser ud til at være sluppet med en brækket arm.

storybild

(Billede: Polfoto/Google Maps )

Et svævefly er styrtet ned ved Kirke-Eskilstrup flyveplads nær Holbæk tirsdag eftermiddag, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Ulykken skete, da svæveflyet var ved at blive trukket op i luften.

- Vi har et svævefly, som er styrtet ned i forbindelse med optrækning, siger kommunikationsmedarbejder Lene Madsen til Ritzau.

Om bord på flyet var kun den 56-årige pilot. Manden, der er fra København, er formentlig sluppet fra styrtet med en brækket arm. Han er blevet kørt til hospitalet.

Det er endnu uklart, hvorfor flyet styrtede ned. Det skal Havarikommissionen nu undersøge.

Det er ikke usædvanligt, at piloter slipper med overfladiske skrammer, når svævefly styrter ned.

Sidste år blev et svævefly blæst omkuld, da det skulle lande på Grønnebæk Flyveplads, der ligger ved Ans mellem Aarhus og Viborg. Alligevel kunne den 34-årige pilot, der var flyets eneste passager, lettere forslået selv stige ud af flyet og gå derfra.

En 66-årig flyveinstruktør og hans 14-årige elev kom i 2011 ligeledes lettere til skade, da den wire, som skulle trække deres fly op, knækkede. Flyet nåede ikke at få luft nok under vingerne og styrtede til jorden en kilometer syd for Billund.

Det flyver, som navnet antyder, uden hjælp fra en motor. Flyet skal hjælpes op i luften med en wire eller af et motorfly, men bruger naturlige opadgående luftstrømme til at holde sig svævende.

Et svævefly vejer typisk omkring 300 kg. I de fleste er der kun plads til en enkelt passager, men der findes dog også svævefly med to sæder.


/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Den verdenskendte svenske musiker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx