Af - 14/09-16 14:06; Opdateret: 14/09-16 16:10

Tre ministre hives ind i sag om djævleuddrivelserTre ministre hives ind i sag om djævleuddrivelser

Både SF og DF kræver nu handling i sag om djævleuddrivelser i religiøse miljøer og hiver tre forskellige ministre ind i sagen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix)

Justitsminister Søren Pind, Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann og Børneminister Ellen Trane Nørby skal nu redegøre for den seneste tids mange sager og anklager om overgreb mod børn og unge i danske religiøse miljøer.

Iben: - Jeg blev djævleuddrevet som 16-årig
Iben: - Jeg blev djævleuddrevet som 16-årig

Formanden for retsudvalget, Dansk Folkepartis Peter Skaarup, henviser blandt andet til gårsdagens artikel i metroxpress, hvor en pige stod frem og fortalte, hvordan hun blev djævleuddrevet som 16-årig, men hvor Lolland Kommune udtalte, at man var afhængige af underretninger fra det sekteriske miljø, før man kunne gribe ind.

- Jeg synes, det er helt uacceptabelt, at sådan noget kan foregå. Vi vil derfor bede om en redegørelse fra både Justitsministeren og Social- og Indenrigsministeren, for det er ikke godt nok, hvis der sidder kommuner med hænderne i skødet og venter på at nogen ringer. Vi skal vide hvor stort problemet er, siger han.

Han sammenligner med det seneste års sager i flere moskeer, hvor kommunerne heller ikke vidste, hvad der foregik.

- Der skal altså uanmeldte tilsyn ind de her steder. Vi så jo hvordan Aarhus Kommune blev overrasket over, hvad der foregik i Grimhøj-moskeen, fordi man kun kom på anmeldt tilsyn, og så var alt jo rosenrødt.

Hos SF kræver man ligeledes handling fra ministeren på børneområdet, Ellen Trane Nørby.

- Det er jo fuldstændigt vanvittigt, hvad der er kommet frem. Nu bliver vi nødt til at have ministeren til at undersøge, hvor stort et problem det her er, og hvor mange der mishandles med djævleuddrivelse, siger SFs børneordfører Jacob Mark, der ligeledes vil stille et såkaldt §20-spørgsmål i sagen.

Børns Vilkår om uhyggelige afsløringer: Børn svigtes i lukkede kirkemiljøer
Børns Vilkår om uhyggelige afsløringer: Børn svigtes i lukkede kirkemiljøer

Han mener, man bør støtte folk til at bryde ud af de sekteriske miljøer

En kirkeleders bekendelser: - Ja, vi havde sex. Undskyld
En kirkeleders bekendelser: - Ja, vi havde sex. Undskyld


- Vi kommer til at spørge ministeren, om der ikke er noget vi kan gøre for at få de her folk ud af busken. Kommunerne kan jo kun agere, hvis der er en underretning. Men folk er jo bange for at fortælle, hvad der sker i miljøet, da de risikerer at blive frosset ud og miste deres omgangskreds. Så vi vil spørge om ikke vi kan gå ind og beskytte og støtte de mennesker, der står frem.

Menigheden der blev forført
Menigheden der blev forført

Børns Vilkår betegner djævleuddrivelserne som 'psykiske overgreb' og mener man svigter de børn, der stadig er fanget i disse meget lukkede miljøer.

Metroxpress arbejder på en reaktion fra regeringen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx