Af - 12/05-15 16:38

Skat inddrev ulovlig gæld: Nu får folk penge tilbageSkat inddrev ulovlig gæld: Nu får folk penge tilbage

Skattevæsenet har ulovligt krævet gæld ind hos danskere, som de ikke kan dokumentere eller, der allerede er forældet, viser undersøgelse fra Kammeradvokaten. Minister beklager.

storybild

Undersøgelse viser, at Skat ulovligt har krævet gæld hos danskere, som de ikke kan dokumentere eller som er forældet (Billede: Polfoto)

Skat har i en række tilfælde inddrevet gæld hos borgere via lønindholdelse, der viser sig at være retsstridigt eller allerede forældet. Skat har altså ulovligt krævet penge ind hos borgerne.

Det viser de foreløbige resultatater af en større undersøgelse at Skats inddrivelse i en række stikprøver, som to konsulentfirmaer og Kammeradvokaten er i gang med at lave for Skatteministeriet.

Det er denne undersøgelse, der skal være færdig efter sommerferien, hvor de foreløbige estimater viser, at “der kan blive tale om afskrivelse af et anseeligt milliardbeløb.” Milliarder Skat har tabt.

I en mail skriver Skatteminister Benny Engelbrecht (S) at Skat som følge af dette vil tage “hånd om at udbetale eventuelle beløb, som skyldner måtte have indbetalt efter at forældelsen er indtrådt og samtidig give borgeren besked.”

Mette Bachner fra Bagsværd fik i 2013 medhold i, at Skat havde krævet 109.000 kroner ind, som hun allerede havde betalt. Da hun ikke betalte dem anden gang tog de pant i hendes sommerhus.

- Derfor er det her ganske forfærdeligt. Det er et helt vanvittigt. Selv måtte jeg slås med Skat i flere år med klager, før de til sidst gav mig ret, siger hun
.
Afsløringen af de ulovlige opkrævninger i Skat vækker forargelse på Christiansborg.

- Det holeder overhovedet ikke. Vi bliver nødt til nu at sikre os, at at Skat gennemgår alt og sørger for danskere får de penge tilbage, som Skat har indhentet ulovligt, siger Dennis Flydtkjær, DF.

Formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, kalder det “noget gedigent rod, der kan have ramt mange fattige med skattegæld i Danmark.”​

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er BTs karakterer: Vejret var...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Ekspert: Modegigant booker ikke prins...
bt.dk
Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx