Af Jeppe Elkjær Andersen - 04/11-17 20:31

Politiet advarer mod lusket nyt trick: Tyve kan lænse din konto via MobilePayPolitiet advarer mod lusket nyt trick: Tyve kan lænse din konto via MobilePay

Fyns Politi sender nu en advarsel ud om en ny form for svindel, der foregår ved hjælp af MobilePay.

storybild

ARKIVFOTO. (Billede: Simon Læssøe)

Har du oplevet at være offer for tricktyveri via MobilePay, så vil BT og metroxpress gerne høre fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

En ny type tricktyveri får lige nu politiet på Fyn til at gå ud med en advarsel. Et par personer har nemlig fået deres konto tømt - formentlig via MobilePay. Det er ikke noget, politiet har oplevet før, og endnu ved man ikke, hvordan tyveriet er fundet sted.

Det fortalte vagtchef ved Fyns Politi Steen Nyland tidligere lørdag til Fyns.dk.

Politiet har fået et par anmeldelser om tricktyveri via MobilePay i løbet af natten til lørdag.

»Der sker det, at folk henvender sig og fortæller, at de har penge på deres konto, men ikke har dankort med. De spørger, om de kan få lov at overføre et beløb via MobilePay til dem, de kontakter, mod at sidstnævnte så hæver pengene til dem. Hvis man så indvilliger i det, får man overført et mindre beløb, men der sker så det bagefter, at man får lænset sin konto,« forklarede Steen Nyland til mediet.

Politiet på bar bund

Den form for tricktyveri, der angiveligt finder sted via den mobile betalingsapp, er helt ny for Fyns Politi. Og derfor ved de ikke præcis, hvordan tricktyvene gør. Men man advarer dog folk mod at overføre penge til personer, man ikke kender.

Det fortæller Hans Jørgen Larsen, vagtchef ved Fyns Politi, lørdag aften til metroxpress.

»Det er første gang, jeg har hørt om det. Det kan være, det er sket før, men jeg har ikke hørt om det. Jeg kunne også bedre forstå det, hvis det handlede om, at personer beder folk om at hæve penge til dem, inden de har overført på MobilePay, men den her udgave ved jeg ikke præcis, hvordan fungerer,« siger Hans Jørgen Larsen.

»Vi ved faktisk ikke, hvordan det er foregået - umiddelbart lyder det svært teknisk,« supplerer han.

Har du oplevet at være offer for tricktyveri via MobilePay, så vil BT gerne høre fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx