Af - 05/05-15 07:56

Casper vil være ironman med anden mands hjerteCasper vil være ironman med anden mands hjerte

27-årige Casper Becker Palmvig fik et nyt hjerte. Nu vil han være sjette mand i verden, der gennemfører et ironman med et nyt hjerte.

Bildstrecke im Grossformat »

En morgen i 2007 vågnede Casper Becker Palmvig og var meget forpustet. Han troede, at han havde lungebetændelse og tog til lægen. Efter undersøgelser viser det sig, at hans hjerte er for stort og meget dårligt.

Casper Becker Palmvig har akut brug for et nyt hjerte. Men indtil man finder et hjerte, der passer til ham, får Casper Becker Palmvig indopereret en lille mekanisk pumpe, som kan hjælpe hjertet på vej.

- Jeg ventede et år og otte måneder på et nyt hjerte. Ventiden var rigtig hård både for mig og mine nærmeste. Det var som om, at vi konstant var i en standby-tilstand, siger han til metroxpress.

Ironman med et transplanteret hjerte

Det nye hjerte var altafgørende for Casper Becker Palmvig.

- Endelig kunne jeg komme videre i livet, og gøre de ting, jeg drømte om.

Casper Becker Plamvigs krop tog rigtig godt imod det nye hjerte, og han ved at det kommer fra et ungt menneske. Før Casper Becker Plamvig blev syg, var han meget aktiv, og det nye hjerte har gjort, at han igen kan leve et aktiv liv.

- Jeg vil gennemføre Ironman i København. Når jeg har gjort det, er jeg den sjette mand i verden, der gør det med et transplanteret hjerte.

Folk skal tage stilling

Før Casper blev syg, havde han ikke sagt ja til at blive organdonor. Han opfordrer i dag alle til hurtigst muligt at tage stilling til, om de vil være organdonorer.

- Jeg var 20 år - og troede jeg var udødelig. Jeg vidste, at jeg ville være organdonor, men tænkte at det ikke over at registrere mig, fordi jeg var så ung. Man bekymrer sig ikke så meget om det, før man selv står i en situation hvor en selv eller dem man elsker, har brug for det.

I dag har Casper Becker Palmvig registeret sig som organdonor og håber på, at endnu flere gør det.

- Det vigtigste for mig er, at alle tager stilling, og jeg håber på, at mange siger ja, så flere kan få et godt liv med et nyt organ.

Kevin blev kun halvandet: Men sådan reddede han tre menneskeliv
Kevin blev kun halvandet: Men sådan reddede han tre menneskeliv

Politikere åbner for organdonation fra hjertedøde
Politikere åbner for organdonation fra hjertedøde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx