Af Ritzau - 26/01-17 05:29; Opdateret: 26/01-17 05:47

Flere får parfumeallergi trods store kampagnerFlere får parfumeallergi trods store kampagner

Et studie fra Videncenter for Allergi viser, at specielt antallet af mænd med parfumeallergi går op.

storybild

Miljøstyrelsen vil have strammet industriens brug af sundhedsskadelige stoffer i parfume. (arkivfoto) (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Antallet af parfumeallergikere stiger og stiger. Det dokumenterer et nyt studie, hvor Videncenter for Allergi har undersøgt, hvor mange af deres eksem-patienter der har fået parfumeallergi, skriver Metroxpress.

Undersøgelsen viser en stigning de seneste fem år på 60 procent blandt mændene i undersøgelsen og 30 procent blandt kvinder og 40 procent i alt.

Ifølge læge og ph.d.-studerende Niels Højsager Bennike fra Gentofte Hospital løser de seneste års kampagner ikke problemerne. Han vil have skrappere lovgivning, forklarer han til Metroxpress.

- Det er rigtigt, at kampagnerne ikke har løst problemerne, og vi bliver nødt til at få reguleret skrappere. Både i forhold til industriens koncentrationer og typer af parfumestoffer.

- Industrien har registreret 3.000 forskellige stoffer, og vi ved om mindst 120 af dem, at de er stærkt allergifremkaldende, og alligevel er de blandt de mest brugte.

Også i Miljøstyrelsen vil man have strammet loven for industriens parfumebrug:

- Kampagnerne har ikke løst problemerne, og vi skal have en skrappere regulering af området. Reguleringen går for langsomt i EU, hvor vi presser hårdt på, siger Bettina Ørsnes Larsen, biolog hos Miljøstyrelsen, til mediet.

Hun påpeger dog, at der også fortsat skal være kampagner, som oplyser forbrugerne, så man som forbruger kan træffe et informeret valg, når man vælger parfume fra eller til.

Men i brancheforeningen SPT kalder direktør Helle Fabiansen den nuværende lovgivning "meget striks". Hun har fortsat tillid til kampagner:

- Jeg mener, det er for tidligt at konkludere, at de kampagner, man har iværksat, ikke virker. Der findes heldigvis rigtig mange alternativer for de omkring en til fire procent af den danske befolkning, som er overfølsomme over for duftstoffer.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere KFC-restauranter lukket af...
bt.dk
Historisk interview: Kendt dansk...
bt.dk
Buschauffør blev stoppet med meget...
bt.dk
Politiet efterforsker mistænkeligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx