11/09-13 22:34

Politisk flertal vil have stærekasser på vejenePolitisk flertal vil have stærekasser på vejene

Politisk flertal uden om regeringen vil have stærekasser frem for fotovogne

storybild

Faste stærekasser rundt om på vejene er at foretrække, mener et politisk flertal (Billede: Polfoto)

Automatiske fartmålere - de såkaldte stærekasser - skal sættes op på de danske veje. Sådan lyder det fra et flertal uden om regeringen, der dermed river tæppet væk under regeringens trafiksikkerhedspakke.

Det skriver dr.dk.

Regeringens plan går ud på at firedoble antallet af flytbare fotovogne - fra 25 til 100. Men fartkontrollen skal ikke kun bestå af bemandede fotovogne, men også af stærekasser, fastslår både Enhedslisten og den borgerlige opposition.

- Vi er ret faste i kødet på, at vi godt vil have de stærekasser. Det vil spare liv og lemmer. Det er jo hele formålet med det spørgsmål. Og der tror vi på, at den bedste indsats er en kombination af fotovogne og stærekasser, siger Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested til DR Nyheder.

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen hæfter sig ved, at stærekasserne er ubemandede i modsætning til fotovogne, der betjenes af politibetjente. Blandt andet derfor er regeringens ensidige satsning på fotovogne en dårlig idé, mener han.

- Over 225 betjente spilder i dag deres tid på at sidde inde i fotovognene frem for at komme ud og opklare forbrydelser, siger Karsten Lauritzen.

Han foretrækker også en kombination af fotovogne - hvor bilisterne ikke advares på forhånd - og så stærekasserne, som bilisterne via skiltning bliver gjort opmærksomme på står der.

- Hvis man laver skiltning, så vil folk normalt køre ordentligt. Det vil sige, at der vil komme færre penge i kassen, men trafiksikkerheden bliver større, siger han.

Både Dansk Folkeparti og de Konservative støtter kombinationen af stærekasser og fotovogne.

- Hvis man skal gøre mere på det her område, så synes jeg man skal satse på stærekasser, som der er gode erfaringer med. Og så synes jeg i øvrigt, at regeringen skulle se at rette sig efter det flertal i Folketinget, der nu viser sig, og så skrotte det projekt, som regeringen har sat i søen tilsyneladende uden opbakning fra Folketinget, siger Peter Skaarup til DR Nyheder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx