Af - 05/07-16 16:16; Opdateret: 05/07-16 19:24

Anders gik knaldeamok på Roskilde Festival - så fik han denne beskedAnders gik knaldeamok på Roskilde Festival - så fik han denne besked

Flere hospitaler kan allerede i dag mærke, at antallet af besøgende på klinikkerne for sexsygdomme er steget efter Roskilde Festivalen sluttede natten til søndag.

Bildstrecke im Grossformat »
- Det er rimelig bevidst, at jeg ikke har brugt kondom på Roskilde Festival. Det er bare ikke det samme med kondom. Jeg synes, sexen er dårligere med det på, siger 21-årige Anders fra Roskilde til metroxpress. Han har i søndags modtaget en besked om, at han sandsynligvis er smittet med klamydia. Se sms'en på næste billede. Billedet er et arkivfoto. - Jeg har før prøvet at få klamydia, og der kunne jeg mærke det, men symptomerne er endnu ikke kommet efter Roskilde, siger Anders. Han har dog allerede bestilt en recept hos lægen. Hvis det klør og prikker i underlivet, er der i år en større risiko for, at du har fået en omgang gonorré. Både Uffe Koppelhus og Bispebjergs Gitte Therming fortæller nemlig, at sexsygdommen er blevet mere udbredt. - Vi behandler mange flere for gonorré - også bare i forhold til for et år siden, siger Uffe Koppelhus, der dog ikke kan give nogen forklaring på, hvorfor netop denne kønssygdom i øjeblikket blomstrer. Til gengæld er der mindre risiko for have en omgang kondylomer med hjem i underlivet, når festivalen er slut, for den sexsygdom bliver mindre og mindre udbredt. Det skyldes, at flere er blevet vaccineret mod kondylomer gennem HPV-vaccinerne. Kilde: Uffe Koppelhus og Gitte Therming fra to af landets klinikker for kønssygdomme. Billedet er et arkivfoto. - Men det er alment kendt, at der foregår mange ubeskyttede seksuelle kontakter på nogle af de større festivaler, og det er mit klare indtryk, at vi får mange besøg i ugerne efter specielt Roskilde Festival og Skanderborg Festival, siger Uffe Koppelhus til metroxpress.

21-årige Anders fra Roskilde har haft sex med seks piger på Roskilde Festival, og han har bevidst ikke brugt kondom nogen af gangene.

Det er ikke kun tømmermænd, som gæsterne på Roskilde Festival har taget med sig hjem fra årets festival.

Klamydia og gonorré er blandt andet de sexsygdomme, som nogle af festivalgæsterne har med i oppakningen, når de vender hjem til civilsationen.

Det viser de tidligere års erfaring fra flere af landets hospitaler, og i dag - tre dage efter at Roskilde Festival er sluttet - kan Bispebjerg Hospital allerede mærke besøgstallet stige på afdelingen for kønssygdomme.

- Vi har allerede nu ret travlt. Klinikken åbnede klokken 11.30, og der ser ud til at blive en travl dag siger Gitte Therming, der er afdelingssygeplejerske på afdelingen for kønssygdomme på Bispebjerg Hospital og tilføjer:

- Under Roskilde Festival har vi til gængæld ikke haft så meget at lave, så måske er der en sammenhæng, siger hun til metroxpress.

Tusindvis er smittet af ukendt kønssygdom
Tusindvis er smittet af ukendt kønssygdom

Også på klinikken for sexsygdomme i Aarhus har der været travlt efter, at Roskilde Festival sluttede.

- Vi har haft mange henvendelser i går, men det er for tidligt at sige, om de decideret kan henføres til Roskilde Festivalen, da der i øjeblikket er lidt ventetid på at blive undersøgt i vores klinik siger Uffe Koppelhus, der er specialeansvarlig læge på klinikken til metroxpress.

En af dem, der er kommet hjem med en sexsygdom efter en uges druk på den orange festival er 21-årige Anders fra Roskilde. Han ønsker ikke at oplyse sit efternavn, da han har været sammen med i alt seks piger på festivalen.

I søndags fik han en sms fra en flirt på Roskilde Festival om, at de begge nok skulle en tur til lægen, eftersom hun havde symptomer på klamydia.

Først tænkte jeg ’fuck’, men så fik jeg alligevel en god grineren på. Vi havde i min camp talt om, at en af os helt sikkert havde fået en kønssygdom, eftersom der har været livlig aktivitet i lejren, og kun én af os har beskyttet os.
Det siger Anders til metroxpress.

I lejren har de et mål om, at alle skal være sammen med en ny pige hver dag. Et mål, Anders kom tæt på. Han nedlagde nemlig hele seks piger i teltet, og ingen af dem brugte han kondom med. Han har dog en klar fornemmelse af, hvem der har smittet ham:

- Jeg tror, det er en pige, der gerne ville bruge kondom. Som om hun vidste, hun havde noget. Vi brugte kondom i fem minutter, men derefter røg det af, fordi kondomet gjorde sexen dårlig, siger Anders.

TV: Sådan har fyren det i virkeligheden med, at pigen foreslår kondom
TV: Sådan har fyren det i virkeligheden med, at pigen foreslår kondom

Han har nu skrevet til tre af de piger, han har været sammen med og advaret dem om, at de muligvis har fået klamydia. De to andre har han ikke numrene på. Selv har han allerede kontaktet lægen, og der er nu en recept med piller på vej.

- Jeg havde ikke regnet med at få en sexsygdom, og måske vil jeg til næste års festival tænke lidt over, om jeg skal bruge noget, siger Anders.


LÆS OGSÅ: Tak for denne gang, Roskilde: Her er 8 ting vi vil savne

LÆS OGSÅ: 11 tegn på at du ikke helt kan slippe Roskilde Festival

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx