24/01-14 06:33

Nu skal der pløkkes 'lækkersultne' rådyrNu skal der pløkkes 'lækkersultne' rådyr

De mange rådyr i Fredensborg Slotspark er blevet en pestilens. Der er simpelthen blevet for mange i forhold til arealet, og derfor bliver dyrebestanden i Slotsparken på mandag reguleret.

storybild

De mange rådyr i Fredensborg Slotspark er blevet en pestilens. Der er simpelthen blevet for mange i forhold til arealet, og derfor bliver dyrebestanden i Slotsparken på mandag reguleret. (Billede: Polfoto)

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Lækkersultne rådyr raserer den nyrenoverede slotspark, og derfor kommer der på mandag nogle jægere fra Naturstyrelsen og går hele slotshaven igennem. Forventningen er, at der skal skydes 10-12 rådyr, fortæller slotsgartner John Nørgaard til avisen.

Det svarer til cirka halvdelen af den dyrebestand, der er i Slotsparken.

Stangstive elge spredte rædsel i villakvarter
Stangstive elge spredte rædsel i villakvarter

- Problemet er, at de mange dyr ødelægger beplantningen - blandt andet i det nyetablerede parkanlæg i Brede allé. Eksempelvis har dyrene gnedet deres hornstumper på barken på træstammerne. Og det kan de ikke holde til. De har også forelsket sig i taks-træerne, som vi har rigtig mange af. Og dem har de guffet løs i, ligesom de har spist masser af de nye liguster, hæg og bryn-beplantninger i slotshaven, fortæller John Nørgaard til Frederiksborg Amts Avis.

Hjort spiller død: Giver jæger kæmpe chok
Hjort spiller død: Giver jæger kæmpe chok

- Vi har intet imod dyr i slotshaven - tværtimod. Men rådyrenes hærgen har nu antaget et omfang, så det er blevet for meget. Og derfor er det vores pligt at regulere dyrebestanden, så beplantningen i slotshaven ikke bliver ødelagt, påpeger slotsgartneren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kamp på liv og død: 150 hvaler...
bt.dk
Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Drama i supermarked: Gidseltager og...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx