Af Julie Laurs Bundgaard - 14/12-17 09:57

Muhamad helt uforstående over for aflyst juletradition i skolen: Det er en helt forkert beslutning Muhamad helt uforstående over for aflyst juletradition i skolen: Det er en helt forkert beslutning

En syriskfødt mand er ked af, at hans datters skole har afskaffet en tradition om at tage i kirke inden juleferien.

storybild

(Billede: Muhamad Hamed/privatfoto. )

Der har været stor debat, siden Gribskolen i Græsted i Nordsjælland besluttede, at det skal være slut med at gå i kirke før juleferien. Muhamad Hamed, som har en datter på skolen, er en af dem, der mener, at skoleledelsen har truffet en forkert beslutning.

Muhamed Hamed kom til Danmark for tre år siden som flygtning fra Syrien og har siden da boet i Gribskov Kommune sammen med sin familie, hvor hans syv-årige datter går i 1. klasse på Gribskolen. Det fortæller han TV 2 Lorry, som var de første, der bragte historien.

Hans datter en én af de elever, som skolen mente, den tog hensyn til, da man besluttede, at de yngste elever ikke længere skal i kirke inden juleferien.

»Vi har elever fra otte forskellige trosretninger på Gribskolen, blandt andet Jehovas Vidner, som jo ikke fejrer jul. Vi prøver at tage hensyn til alle og inkludere alle eleverne i fællesskabet, så derfor traf vi beslutningen om, at de yngste elever ikke skal til julegudstjeneste,« forklarede skolederen Marianne Vedersø Schmidt tidligere på måneden.

Muhamad Hamed mener dog, at skolens beslutning har haft den modsatte effekt.

»De siger, at de tager hensyn til vores børn, og det respekterer jeg og sætter pris på, men jeg tror, at de har truffet en forkert beslutning,« siger Muhamad Hamed til BT.

Han er bange for, at skolens beslutning kommer til at gå ud over hans datter og andre skoleelever, der har en anden trosretning end kristendommen.

»Det hjælper ikke vores børn - tværtimod. På kommentarer på nettet kan jeg se, at folk er sure på os, selvom vi ikke har gjort noget forkert.«

Muhamad Hamed er leder af en lokal weekendskole, hvor de underviser flygtningebørn i arabiske sprog, og har derfor kontakt til mange muslimske forældre i Græsted. Han undrer sig over, at skolen ikke har spurgt dem om deres holdning, inden man traf beslutningen.

»Jeg kender mange, som ikke har noget som helst problem med at sende deres børn med i kirken. Vi ved, at der er en dansk tradition, som alle skoler i Danmark har, og vi arbejder med integration hver dag, så vi respekterer de danske traditioner og værdier,« siger han.

Muhamad Hamed understreger samtidig, at han kender skoleinspektøren og mange af lærerne og pædagogerne på Gribskolen og ved, at de er gode mennesker, som vil børnene det bedste - alligevel ville han ønske, at man fra skolens side havde håndteret situationen anderledes.

Det giver han udtryk for i et åbent brev, hvor han beder Gribskolen om at genoverveje deres beslutning. Det kan du læse i sin fulde længde herunder:

 

Kære skolesledelse, medarbejder og forældre i Gribskolen,

I dag læste jeg en artikel på netavisen om jeres beslutning mht. at skolen dropper julegudstjenesten, med den begrundelse til, at i vil tage hensyn til de børn, som har en anden tro. Først og fremmest som en far til en af de muslimske børne i skolen, vil jeg meget gerne takker jer fordi i tænker på vores trivsel, og jeg sætter rigtig høj pris på jeres initiativ, men som forældre der kender mange af de muslimer familier der har børn i Gribskolen, kan jeg godt sige at jeres beslutning på mange måder er rigtig uheldig. Jeg mener at de fleste af os og vores børn eller de familier som jeg kender ingen problemer har med at tage i kirken som en del af skoleprogramet op til jul, idet dette er en dansk skoletradition, som vi har al respekt for. Desuden er det vigtig at alle har ret til at deltage og hvis man ikke ønsker at sit barn skal deltage, kan man bare fritage dem fra det, på denne måde har alle en retfærdig mulighed for at tage stilling til kirkebesøget. At dropper en gammel og vigtig tradition hjælper ikke vores børn, mht. Til deres tryghed og trivsel, tværtimod kan det føre til uønskede følsomhed over for vores børn og for os på mange forskellige måder, og det medfører at integrationsprocessen bliver endnu svære. Derfor håber jeg at i genovervejer jeres beslutning.

KhMuhamad Hamed

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter Wengers afsked: Mange vil have...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
TV 2 afslører nyt navn til populært...
bt.dk
Superliga-klippe kan ikke mere og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx