Af - 29/09-16 04:00

Støjberg tav om selvmordsforsøg blandt barnebrudeStøjberg tav om selvmordsforsøg blandt barnebrude

Ekspert og politikere kritiserer, at integrationsministeren ikke oplyste om selvmordsforsøg og akutte indlæggelser efter adskillelsen af barnebrude fra deres mænd på asylcentrene.

storybild

Pressemøde den 30.8.2016 med udlændinge- integrations og boligminister Inger Støjberg om regeringens helhedsplan.. (Foto: "lafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Pressemøde med udlændinge- integrationsminister og boligminister Inger Støjberg om regeringens helhedsplan.. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) (Billede: Ólafur Steinar Gestsson)

Integrationsminister Inger Støjberg (V) undlod at oplyse om, at det havde ført til selvmordsforsøg og akutte indlæggelser, at ministeren i februar adskilte barnebrude fra deres mænd på asylcentrene.

Mindreårige brude må igen bo med ægtemand på asylcentre
Mindreårige brude må igen bo med ægtemand på asylcentre

Det viser et svar, som ministeren har givet til Folketinget. Det møder nu hård kritik fra politikerne i Folketingets integrationsudvalg, hvor Støjberg var i samråd den 15. marts om barnebrude, hvor selvmordsforsøg og indlæggelser ikke blev nævnt, skriver metroxpress.

»Jeg må jo konstatere, at de informationer, som Inger Støjberg vælger ikke at dele, er dem, der får hendes politik til at fremstå i et dårligt lys. Her er det jo relevant, at der har været selvmordsforsøg, og at det har været et voldsomt pres for ganske unge flygtninge at blive splittet fra deres kærester,« siger Enhedslistens integrationsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, som nu stiller yderligere spørgsmål i sagen.

Færreste antal udlændinge i fem år ønsker asyl
Færreste antal udlændinge i fem år ønsker asyl

Integrationsordfører Josephine Fock fra Alternativet mener også, at ministeren burde have delt oplysningerne.

»Vi hørte først om det i pressen. Ministeren har ansvaret for at give det fulde billede, og det har hun ikke gjort her. Det er meget problematisk,« siger hun.
Hun bakkes op af Liberal Alliances Laura Lindahl, der også undrer sig over, at ministeren valgte ikke at give indsigt i sin viden.

Pensionister sættes på lav integrationsydelse
Pensionister sættes på lav integrationsydelse

»Det burde ministeren have orienteret os om, da det er relevant i forhold til emnet. Men vi vil som hovedregel ikke acceptere barnebrude – især ikke hvis der er meget stor aldersforskel.«

Inger Støjberg har ikke ønsket at udtale sig.

LÆS OGSÅ: Særlig ambassadør skal få flere udlændinge til rejse ud

LÆS OGSÅ: Støjberg vil kunne lukke grænsen helt for flygtninge

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx